دوره 21، شماره 4 - ( دوماهنامه آذر-دی 1389 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 317-306 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، abbasahmadi60@yahoo.com
چکیده:   (11970 مشاهده)

تاریخ دریافت 25/6/89، تاریخ پذیرش 26/7/89

 

چکیده

پیش زمینه و هدف: در بدن مکانیسم­های متعددی در برابر ROS وجود دارد اما در شرایط آزمایشگاهی این سیستم دفاعی وجود ندارد و تولید رادیکال­هایآزاد نیز بیشتر است.هدف از این مطالعه بررسی مورفولوژیکی آسیب­های حاصل از استرس اکسیداتیو و اثرات آنتی­اکسیدانتی هایپوتائورین در دو شرایط طبیعی و تنش اکسیداتیو بر روند رشد رویان­های موش سوری در محیط کشت است.

مواد و روش کار: بعد از انجام لقاح، زیگوت­ها در محیط HTF حاویmg/ml BSA 4 در گروه­های مختلف کشت داده شدند. برای بررسی اثر استرس اکسیداتیو، زیگوت­ها را به­مدت یک ساعت در غلظت­های مختلف H2O2 کشت داده شدند و برای مطالعه اثر هایپوتائورین در شرایط استرس اکسیداتیو زیگوت­ها بعد از کشت در غلظت 10 میکرومول H2O2 در غلظت­های مختلف هایپوتائورین کشت داده شدند و اثر هایپوتائورین برروند رشد جنین­ها با افزودن غلظت­های مختلف آن به محیط کشت بدون تنش­اکسیداتیو بررسی شد.

یافته­ها: رشد جنین­ها پس از قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض H2O2 به شدت کاهش یافت که در غلظت­های بالا مشخص­تر بود. هایپوتائورین تا­حدودی آسیب­های ناشی از تنش اکسیداتیو را مهار و باعث بهبود روند رشد جنینی، کیفیت جنین­ها، مورفولوژی جنین­ها و افزایش میزان شکافتگی جنین­های کشت داده شده گردید (P<0.05).

بحث و نتیجه گیری: برای مقابله با اثرات سوء ROS در سیستم کشت جنینی از آنتی­اکسیدان­های گوناگونی می­توان استفاده کرد. این مطالعه نشان داد که استرس اکسیداتیو باعث آسیب­های جنینی و کاهش روند رشد جنینی و افزودن هایپوتائورین باعث بهبود روند رشد جنینی می­شود. براساس یافته­های این مطالعه افزودن آنتی­اکسیدانت­هایی نظیر هایپوتائورین به محیط کشت­های جنینی توصیه می­شود.

 مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ چهارم، ص 317-306، آذر و دی 1389

 

متن کامل [PDF 13134 kb]   (3052 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.