دوره 33، شماره 1 - ( فروردین 1401 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMSU.REC.1399.121


XML English Abstract Print


استادیار گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، gazizadef@gmail.com
چکیده:   (1234 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: نوتروپنی تب‌دار یکی از عوارض شایع شیمی‌درمانی در کودکان مبتلا به بدخیمی است. در این مطالعه سعی شده است فاکتورهای مؤثر در پاسخ به درمان بیماران مبتلا به نوتروپنی تب‌دار موردبررسی قرار گیرد. با استفاده از این فاکتورها می‌توان تحلیل بهتری در مورد شدت عفونت بیماران داشت و در انتخاب آنتی‌بیوتیک مناسب کمک‌کننده خواهد بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی کودکان مبتلا به لوکمی لنفوبلاستیک حاد که در طی 10 سال گذشته تحت شیمی‌درمانی قرار گرفته و به دنبال آن به علت نوتروپنی تب‌دار بستری شده بودند وارد مطالعه شدند. بیماران منشأ شناخته‌شده‌ای برای عفونت و تب نداشتند و همه بیماران با آنتی‌بیوتیک‌های یکسان درمان شده بودند.
یافته‌ها: میانگین سنی بیماران 84/3 ± 13/9 سال بود. میانگین مدت بستری بیماران 10 روز بود و 9 نفر (1/7درصد) از بیماران در ICU بستری شده بودند. 25 نفر (5/20درصد) از بیماران بستری فوت شده بودند. مقدار ESR بر تعداد روزهای تب‌دار اثر معنی‌دار داشت و با افزایش یک واحد ESR شانس ادامه تب برای بیشتر از 5 روز حدود 02/1 درصد افزایش نشان می‌داد. تعداد پلاکت در زمان بستری از عوامل مؤثر بر مرگ بیماران شناسایی شد و نسبت شانس به مرگ در افراد با مقدار پلاکت 50000 و کمتر، بیشتر از افراد با پلاکت بالای 50000 بود.
نتیجه‌گیری: CRP افزایش یافته و ترومبوسیتوپنی در بدو بستری ازجمله فاکتورهای پیش‌بینی پیش‌آگهی بد در بیماران مبتلا به نوتروپنی تب‌دار است.
واژه‌های کلیدی: نوتروپنی تب‌دار، لوسمی، پیش‌آگهی
متن کامل [PDF 422 kb]   (591 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.