دوره 32، شماره 12 - ( دی 1400 )                   جلد 32 شماره 12 صفحات 918-908 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار سم‌شناسی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، پژوهشکده پزشکی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، abbasj63@gmail.com
چکیده:   (5290 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: عوارض تنفسی ناشی از گردوغبار آرد، از شایع‌ترین بیماری‌های شغلی می‌باشند. این مطالعه باهدف بررسی مواجهه با گردوغبار آرد و عوارض تنفسی ناشی از آن در کارگران نانوایی‌های شهرستان ارومیه در سال 1400 انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه، یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در سال 1400 انجام شده است. جامعه موردبررسی در این مطالعه 166 نفر از نانوایان شهر ارومیه بودند. جهت بررسی میزان شیوع علائم تنفسی کارگران نانوایی از پرسشنامه‌ی استاندارد بررسی علائم تنفسی استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در دو سطح آمار توصیفی و تحلیلی توسط نرم‌افزار SPSS 22 با استفاده از آزمون‌های آماری تی تست، کای دو و تحلیل واریانس یک‌طرفه در سطح معنی‌دار P<0.05 انجام شد.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار سن افراد (39/40 و 17/10) و میانگین و انحراف معیار سابقه کار (13/15 و 49/9) به دست آمد. بیشترین عارضه در افراد موردمطالعه خلط سینه (3/22درصد) و سرفه (9/16درصد) بود. بر اساس نتایج، ارتباط معنی‌داری بین عوارض تنفسی با نوع نانوایی (P= 0.0001)، نوع تماس با گردوغبار (P= 0.0001) و همچنین با نوع شغل (P= 0.000) باوجود عوارض تنفسی وجود داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه، وجود عوارض تنفسی در نانوایان شهرستان ارومیه را نشان داد. لذا به‌منظور کاهش عوارض تنفسی لازم است اقدامات موردنیاز مانند تهیه وسایل حفاظت فردی مناسب، تهویه کافی و کاهش مدت‌زمان مواجهه با توجه به نوع شغل، نوع نانوایی و نوع تماس با آلاینده انجام شود.
 
متن کامل [PDF 480 kb]   (1353 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: طب کار

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.