دوره 32، شماره 9 - ( آذر 1400 )                   جلد 32 شماره 9 صفحات 706-691 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezabakhsh A, Rahbarghazi R. PUTATIVE ROLE OF STEM CELLS IN THE ALLEVIATION OF ISCHEMIC HEART DISEASE; A REVIEW ARTICLE. Studies in Medical Sciences 2021; 32 (9) :691-706
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5578-fa.html
رضابخش آیسا، رهبرقاضی رضا. نقش سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های ایسکمیک قلبی: مطالعه مروری. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (9) :691-706

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5578-fa.html


گروه علوم سلولی کاربردی، دانشکده علوم نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران (نویسنده مسئول) ، rezarahbardvm@gmail.com
چکیده:   (2382 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: بیماری‌های قلبی- عروقی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در جهان است که یک‌سوم کل مرگ‌ومیرهای روزانه را به خود اختصاص داده است. امروزه درمان از طریق سلول‌های بنیادی به‌عنوان یکی از روش‌های نوپا و مطمئن در درمان بیمارهای ایسکمیک قلبی و عروق خون محیطی مطرح‌ شده است. رهیافت‌های مبتنی بر درمان‌های با سلول‌های بنیادی به‌منظور افزایش و یا بهبود میزان خون‌رسانی (رگ­زایی) به نواحی آسیب‌دیده بافت قلب مدنظر متخصصین بالین و علوم پایه است. نشان داده ‌شده است که سلول‌های بنیادی چند توانه و سلول‌های بنیادی و پیش­سازهای مشتق از بافت‌های مختلف ازجمله مغز استخوان می‌توانند با افزایش توان رگ‌زایی باعث برگشت فعالیت فیزیولوژیک اندام‌های ایسکمیک گردند.
                مواد و روش کار: تحقیق حاضر یک مطالعه مروری توصیفی بوده و مقالات متعدد نمایه شده در پایگاه‌های علمی PubMed، ISI و Scopus در خصوص نقش مؤثر سلول­های بنیادی از منابع گوناگون در تحریک روند رگ­زایی در بافت آسیب‌دیده قلبی با تکیه‌بر مکانیسم­های ترمیمی انجام شده است. علاوه بر این سعی شده است که توان سلول‌های بنیادی در افزایش و یا بهبود وضعیت رگ‌زایی در شرایط ایسکمیک ازنظر مکانیسم پایه‌ای مولکولی به نحو مؤثری توضیح داده شود.
                یافته ­ها: نشان داده شده است که سلول­های بنیادی از طریق روش­های ترشحی (پاراکرینی) و تمایز به رده سلولی آندوتلیال در افزایش میزان خون‌رسانی به ناحیه ایسکمیک قلبی مؤثر بوده و موجب تسریع روندترمیم نواحی آسیب‌دیده می­گردد.
 بحث و نتیجه ­گیری: استفاده از روش­های مبتنی بر درمان سلولی جهت افزایش میزان خون­رسانی به نواحی آسیب‌دیده قلبی به‌عنوان یک استراتژی کارآمد جهت بهبود عملکرد بافت قلبی می­باشد.

 
متن کامل [PDF 745 kb]   (568 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: قلب وعروق بزرگسالان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb