دوره 31، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 31 شماره 8 صفحات 621-614 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nasimfar A, sadeghi E, abbasi E, abbasian F. EVALUATION OF CLINICAL AND PARACLINICAL FEATURES OF HOSPITALIZED CHILDREN PEDIADRICS WITH RESPIRATORY PROBLEMS. Studies in Medical Sciences 2020; 31 (8) :614-621
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5311-fa.html
نسیم فر امیر، صادقی ابراهیم، عباسی عزت الله، عباسیان فرهاد. بررسی ویژگی های کلینیکی و پاراکلینیکی کودکان بستری شده با مشکلات تنفسی در مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری ارومیه (مطالعه مقطعی توصیفی). مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (8) :614-621

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5311-fa.html


دانشیار بیماری‌های عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسوول) ، sadeghi.e@umsu.ac.ir
چکیده:   (3269 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: مشکلات تنفسی شایع‌ترین بیماری در کودکان زیر 5 سال و عامل اصلی مرگ‌ومیر در کشورهای درحال‌توسعه می‌باشد. به‌طوری‌که حدود 75-25 درصد موارد مرگ‌ومیر کودکان زیر 5 سال را به خود اختصاص می‌دهد. لذا بر آن شدیم که با توجه به اهمیت موضوع و شیوع بالای موارد بستری کودکان با مشکلات تنفسی و نبود مطالعه مشابه در منطقه، موضوع بررسی ویژگی‌های بالینی و پاراکلینیکی کودکان مراجعه‌کننده با عفونت تنفسی به مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری ارومیه را در شهرستان ارومیه موردبررسی قرار دهیم.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی بوده که باهدف ارزیابی ویژگی‌های کلینیکی و پاراکلینیکی در کودکان بستری‌شده با مشکلات تنفسی در بیمارستان مطهری ارومیه انجام شد، تعداد بیمار موردمطالعه بر اساس برآوردهای آماری 403 نفر می‌باشد و پرونده‌های بیماران ازنظر ویژگی‌های کلینیکی و پاراکلینیکی موردبررسی قرار گرفته و داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 20 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در میان بیماران تحت مطالعه 55 درصد بیماران با پنومونی بستری شده بودند 20 درصد بیماران برونشیولیت و 25 درصد بیماران با مشکل HRAD بستری گردیده بودند. تب و سرفه اصلی‌ترین علائم بالینی در میان بیماران بستری بود. موردی از مرگ‌ومیر در میان بیماران بستری نبود. در میان آزمایشات بیماران تنها یک مورد کشت خون مثبت گذارش شد. سن مراجعه در پسران 02/5 سال با انحراف معیار 78/2 سال و دختران 32/5 سال با انحراف معیار 98/1 سال بود که ازنظر آماری تفاوت معناداری بین مراجعه‌کنندگان نبود (845/0= p).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه‌ی ما نشان داد که در بیماران بستری شده با مشکلات تنفسی علائم کلینیکی و پاراکلینیکی قبل از تشخیص قطعی و تصمیم‌گیری برای شروع درمان تجربی اولیه گسترده می‌باشد به‌گونه‌ای که نتایج مطالعه حاضر تفاوت‌های مشهودی با مطالعات مشابه دارد. لذا ضرورت استفاده از روش‌های تشخیصی اختصاصی برای انتخاب درمان مناسب‌تر می‌تواند مهم و تعیین‌کننده باشد.
متن کامل [PDF 2364 kb]   (635 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عفونی کودکان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb