دوره 32، شماره 2 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 32 شماره 2 صفحات 123-116 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabilpour M, Sadeghi A, Seifi F. THE EFFECT OF TWO MONTHS OF CHIA SUPPLEMENTATION ON INFLAMMATORY AND ANTI-INFLAMMATORY RESPONSES IN WISTAR DIABETIC MALE RATS. Studies in Medical Sciences 2021; 32 (2) :116-123
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5111-fa.html
نبیل پور مقصود، صادقی عباس، سیفی فرناز. تأثیر دو ماه مکمل دهی چیا بر پاسخ‌های التهابی و ضدالتهابی در رت‌های نر دیابتی نژاد ویستار. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (2) :116-123

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5111-fa.html


استادیار، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران (نویسنده مسئول) ، sadeghi@ikiu.ac.ir
چکیده:   (2014 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: یکی از پیامدهای دیابت افزایش التهاب است. بر این اساس استفاده از گیاهان دارویی به‌عنوان یک راه‌حل پیشنهاد شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر دو ماه مکمل دهی چیا بر پاسخ‌های التهابی و ضدالتهابی در رت‌های نر دیابتی ویستار است.
مواد و روش‌ کار: 36 سر موش دیابتی در 3 گروه با تعداد مساوی (گروه کنترل، گروه دیابت و گروه دیابت+ چیا) به مدت 8 هفته مورد مکمل‌دهی قرار گرفتند. اینترلوکین-1 و 13 به‌منظور بررسی شاخص‌های التهابی و ضدالتهابی از بافت عضله نعلی اندازه‌گیری شدند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌های از روش آماری آنوا و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته‌ها: اگرچه مکمل‌دهی چیا توانست اثرات تشدیدکنندگی در میزان IL-1ß در مقایسه با گروه دیابت ایجاد کند ولی این اثر ازنظر آماری معنی‌دار نبود (99/0=P). همچنین بیان پروتئین IL-13 در گروه کنترل دیابتی در حدود 51درصد (001/0=P) و در گروه دیابت با مکمل چیا در حدود 50درصد (001/0=P) در مقایسه با گروه کنترل سالم افزایش معنی‌داری داشت بااین‌حال تفاوت معناداری بین این دو گروه وجود نداشت.
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد دو ماه مکمل‌دهی چیا با این مقدار دوز مصرفی و دوره مصرف نتوانسته تأثیر مثبتی بر عوامل ضدالتهابی در رت‎‌های نر دیابتی ایجاد کند که تأیید این یافته مستلزم تحقیقات بیشتر در این زمینه است.
متن کامل [PDF 475 kb]   (964 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb