دوره 17، شماره 1 - ( فروردين 1385 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آقاجان زاده منوچهر ، محمدزاده محمدعلی ، صفرپور فیض ‌اله‌ . بررسی نتایج عمل جراحی یکصد مورد کیست هیداتید ریه به روش (E.B.O.C (Evacuation and Bronchial Opening Closure. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (1) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-51-fa.html


چکیده:   (56615 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: کیست هیداتید از بیماری های انگلی مشترک بین انسان و حیوان است که در ایران حالت اندومیک دارد. این بیماری، اعضای مختلف بدن را گرفتار می نماید. کبد شایع ترین بافت در 80% موارد و ریه دومین عضو گرفتار شونده است (10-5%). تاکنون روش های مختلف درمان جراحی برای ضایعات ریوی از جمله Evacuation and Bronchial Opening Closure. Lobectomy. VATS. Cystectomy به کار رفته که هر کدام مضرات و مزایای مخصوص به خود را دارد.مواد و روش ها: در این بررسی 120 بیمار مبتلا به کیست هیداتید ریوی به روش های فوق تحت درمان جراحی قرار گرفته اند که از این تعداد در یکصد بیمار از روش EBOC استفاده گردیده. پرونده بالینی این بیماران به طور گذشته نگر مورد مطالعه قرار گرفته است.یافته ها: سن بیماران از سه سالگی تا 60 سالگی متغیر است 62% مرد و 38% آنان زن هستند 92% بیماران با شکایات سرفه، خلط خونی، تنگی نفس، درد قفسه سینه مراجعه کرده اند و 8% بیماران بدون علامت ویژه و 10% فقط دارای خلط خونی بودند در 5% کیست هیداتید سالم Intact وجود داشت. کلیه بیماران رادیوگرافی قفسه صدری و 24 نفر علاوه بر آن به وسیله سی تی اسکن بررسی شده بودند برای نیمی از بیماران تست های سرولوژی انجام گرفت که کمک کننده نبود. 100 بیمار به روش Evacuation and Bronchinl Opening and Closure EBOC عمل شدند. 8 بیمار Lobectomy شدند 5 بیمار Cystectomy و Wedge-Resection و 7 بیمار به روش (Video-Assisted Thoracic-Surgery) VATS درمان شدند. در روش EBOC حفره باقی مانده به حالت خود گذاشته شد. فقط لبه های کیست برداشته و بقیه با نخ قابل جذب جهت جلوگیری از خونریزی دوخته شد. در این روش 2% بیماران مبتلا به فیستول برنکوپلورال شدند برای یک بیمار Lobectomy جهت کنترل بیماری انجام گرفت و دیگران توسط Chest Tube درمان شدند در 2 بیمار امپیم عارض شد که با درمان نگهدارنده بهبودی به دست آمد عفونت سطحی زخم نزد 4 بیمار مشاهده شد که پس از درناژ بهبودی حاصل گردید.بحث و نتیجه گیری: پیگیری یک ساله بیماران نشان می دهد که با استفاده از روش EBOC در جراحی کیست هیداتیک ریه نیازی به پر کردن و یا ترمیم حفره باقی مانده نیست و بدون هیچ گونه دستکاری طی مدت شش ماه حفره ترمیم و به حالت طبیعی باز می گردد. پی گیری 12 ماهه بیماران هیچ گونه عارضه یا عودی را نشان نداد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb