دوره 30، شماره 12 - ( اسفند 1398 )                   جلد 30 شماره 12 صفحات 968-960 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دپارتمان پزشکی اجتماعی و خانواده، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، zenalali@gmail.com
چکیده:   (11032 مشاهده)

مقدمه: استفاده از آنتی بیوتیک به منظور پیشگیری ازعفونت محل عمل جراحی به شرط رعایت اصول و استاندارد کاملا موثر می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی و الگوی تجویز آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از عفونت بعد از اعمال جراحی عمومی در مقایسه با استاندارد می باشد.
مواد و روش ها: اطلاعات با مراجعه به پرونده های299 بیمار بستری در در بخش جراحی عمومی بیمارستان سینای تبریز و تکمیل چک لیست مخصوص جمع آوری گردید، وسپس اطلاعات بدست آمده با دستورالعمل مراقبت مدیریت شده وزارت بهداشت و درمان شماره 8 ( استاندارد) مقایسه گردید.
یافته ها: : در مطالعه حاضر بیشترین فراوانی آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک تجویز شده در مدت بستری در بیمارستان ترکیب (سفتریاکسون + مترونیدازول) به میزان 1/49%و سفازولین 4/48%و بعد از ترخیص مربوط به (سفکسیم + مترونیدازول) 44% و سفالکسین41% بود. و رعایت استاندارد تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از عمل2/62%، بعد از عمل قبل از ترخیص از بیمارستان 1/36% و بعد از ترخیص از بیمارستان 6/66%  و بعد ازانجام اعمال جراحی عمومی به طور کلی8/27 درصد  بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله از این مطالعه که بیانگر میزان بالای عدم تطابق تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل و بعد از اعمال جراحی عمومی  با استاندارد بود. بنابراین لازم است استراتژی و تدابیر مناسب برای پیشگیری از ایجاد میکروارگانیسمهای خطرناک و مقاوم به آنتی بیوتیک ها  و حفظ اثر بخشی آنتی بیوتیک ها بعمل آید.
متن کامل [PDF 323 kb]   (1113 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.