دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1388 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 171-164 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirhendi , H, Khoramizadeh M, Jalalizand N, Diba K. IDENTIFICATION OF MOST IMPORTANT PATHOGENIC ASPERGILLUS SPECIES USING CONFORMATIONAL POLYMORPHISM OF SINGLE STRANDED PCR . Studies in Medical Sciences 2009; 20 (3) :164-171
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-487-fa.html
میرهندی حسین، خرمی‌زاده محمدرضا، جلالی زند نیلوفر، دیبا کامبیز. شناسایی گونه‌های آسپرژیلوس مهم بیماری‌زا با استفاده از پلی مورفیسم اشکال کانفورماسیونی تک رشته‌های DNA ژن کد کننده rRNA. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1388; 20 (3) :164-171

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-487-fa.html


، kadiba@umsu.ac.ir
چکیده:   (27308 مشاهده)

  تاریخ دریافت 28/5/87 تاریخ پذیرش 1/7/88

 

  چکیده

  پیش زمینه و هدف: تست مولکولی SSCP [1] روشی بر پایه PCR است که به­عنوان یکی از شیوه­های سریع شناسایی قارچ­ها مورد علاقه قرار گرفته است. این فن در گذشته برای اهدافی غیر از شناسایی میکروارگانیزم­ها، از جمله در آنالیز موتاسیون­ها مورد استفاده قرار گرفته است، بعدها در شناسایی و تفکیک بین گونه­ای برخی اورگانیزم­ها کاربرد پیدا کرد.

  با توجه به قابلیت روش فوق در تعیین اختلافات بین ترادف­های ژنی از طریق پلی مورفیسم تک رشته­های DNA بدست آمده از محصولات PCR ، در این مطالعه سعی شده است که امکان استفاده از این روش که بی­نیاز از هضم با آنزیم­های محدودساز می­باشد در ایجاد افتراق بین گونه­ها بررسی شود.

  مواد و روش کار: 205 ایزوله آسپرژیلوسی در این مطالعه از نمونه­های بالینی و محیطی چند بیمارستان آموزشی کشور و نمونه­های بالینی بیماران مراجعه کننده به مرکز قارچ شناسی بدست آمده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. این تعداد با توجه به شیوع یک درصدی عفونت­های آسپرژیلوسی در میان عفونت­های قارچی بیمارستانی انتخاب شدند. تمامی جدایه­های آسپرژیلوسی، در محیط­های کشت افتراقی آسپرژیلوس­ها شامل: CYA , CYA20S, MEA و CZA
کشت داده شده، با استفاده ازخصوصیات کلنی و جلوه­های میکروسکوپی شناسایی شدند. در روش مولکولی استخراج DNA ب ه­ روش دستی گلاس بید و
فنل - کلروفرم، آمپلیفیکاسیون قطعه ITS2 و دناتوراسیون DNA برای تولید تک رشته انجام گرفت، سپس با استفاده از [2] G- PAGE و عکس­برداری از باندها الگوهای تفکیکی مقایسه شدند.

  یافته­ها: در طول یک مطالعه 18 ماهه، 205 ایزوله آسپرژیلوسی شامل یازده گونه بدست آمد، منابع جداسازی گونه­ها، نمونه­های محیطی و بالینی بیمارستانی بودند. ایزوله­های آسپرژیلوسی 25 درصد از منابع بالینی و 75 درصد از نمونه­های محیطی بیمارستان­ها بدست آمدند. در بررسی SSCP که نتیجه آن افتراق بین گونه­های آسپرژیلوس بود. آسپرژیلوس نیدولانس، آسپرژیلوس فیشری، آسپرژیلوس کوادریسینکتا، (آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس نایجر) در یک گروه، (آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس ترئوس، آسپرژیلوس اوکراسئوس) در گروه دیگر از هم قابل تفکیک هستند.

  بحث و نتیجه­گیری: SSCP به­عنوان یک روش سریع، کم هزینه و آسان می­تواند برای شناسایی مهم­ترین گونه­های آسپرژیلوس بیماریزای انسان مورد استفاده قرار گیرد، هر چند که به­دلیل ویژگی پایین روش احتمالا در کاربرد وسیع آن در آزمایشگاه­های روتین تردید وجود دارد.

  کلید واژه­ها: آسپرژیلوس، شناسایی، پلی مورفیسم

 

  مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ سوم، ص 171-164 ، پاییز 1388

 

  آدرس مکاتبه: ارومیه، پردیس نازلو، دانشکده پزشکی، تلفن: 2770969-0441، همراه: 09124464972

  Email: kadiba@umsu.ac.ir



  [1] Single Stand Conformational Polymorphism

  [2] Gradient Poly Acryl amide Electrophoresis

واژه‌های کلیدی: آسپرژیلوس، شناسایی، پلی مورفیسم
متن کامل [PDF 258 kb]   (3238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb