دوره 30، شماره 4 - ( تیر 1398 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 280-268 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران (نویسنده مسئول) ، mhomayouni6@gmail.com
چکیده:   (3198 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: در این مطالعه از عصاره گرده گیاه کلزا برای سنتز نانوذره نقره به روش سبز استفاده شد و مهار رگزایی و سمیت سلولی آن موردسنجش قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: سنجش سمیت سلولی توسط روش MTT بر سلول‌های نرمال رده Huvec و سلول‌های سرطان کبد رده HepG2 و سلول‌های سرطان کولون رده HT-29 با طراحی یک مطالعه آزمایشگاهی (test-tub Lab) انجام شد. همچنین ارزیابی آنژیوژنز توسط روش CAM بر روی تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار موردمطالعه قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج سنجش سمیت نانوذره نقره سنتز شده نشان می‌دهد این نانوذره در غلظت‌های بسیار پایین به‌صورت معنی‌داری توانایی مهار سلول‌های سرطانی کبد و کولون را دارد (001/0 p). در 24 ساعت IC50 سلول‌های سرطانی کبد و کولون به ترتیب حدود 3/0 و 6 میکروگرم بر میلی‌لیتر می‌باشد. این غلظت از نانوذره روی سلول‌های نرمال اثر کشندگی ندارد IC50 آن 5/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر است. نتایج تست CAM نشان داد که نانوذره در غلظت‌های 100 و 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر باعث کاهش قابل‌توجهی در میانگین تعداد عروق، انشعابات عروق، کاهش میزان قد و وزن جنین‌ها در قیاس با جنین‌های شاهد می‌شود (05/0 p).
نتیجه‌گیری: نانو ذرات در غلظت‌های پایین سلول‌های سرطانی کبد و کولون را مهار می‌نماید. همین موضوع بیان می‌کند این نانوذره گزینه‌ای مناسب برای مهار کردن سلول‌های سرطانی باشد. این نانوذره دارای توانایی‌های زیادی در رابطه با مهار رگزایی می‌باشد.
متن کامل [PDF 1421 kb]   (938 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بیوشیمی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.