دوره 29، شماره 11 - ( ماهنامه بهمن 1397 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 847-837 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران ، d.ghaderipsy@gmail.com
چکیده:   (3431 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: مطالعه حاضر باهدف مقایسه کارکردهای اجرایی و نورولوژیک بیماران افسرده با و بدون افکار خودکشی و گروه بهنجار طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر جز مطالعات توصیفی از نوع علی مقایسه‌ایی بود. از جامعه بیماران افسرده مراجعه‌کننده به بیمارستان امام سجاد ناجا در طیف زمانی مرداد تا مهرماه سال 1395 به روش داوطلبانه و بر اساس جدول مورگان تعداد 66 نفر (33 نفر با افکار خودکشی و 33 نفر بدون افکار خودکشی) انتخاب و با 33 نفر افراد بهنجار همگون‌شده در متغیرهای تحقیق مورد مقایسه قرار گرفتند. در تمامی نمونه‌های موردبررسی، پرسشنامه‌ها و آزمون‌های افکار خودکشی و افسردگی بک، آزمون رایانه­ای رنگ واژه استروپ، آزمون رایانه­ای دسته‌بندی کارت‌های ویسکانسین و مقیاس ارزیابی نورولوژیک اجرا شد. داده‌ها از طریق تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA)، آزمون تعقیبی شفه و به‌وسیله نرم‌افزار آماری SPSS22 مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که گروه افسرده‌ی با افکار خودکشی در زیر مقیاس‌های در جاماندگی و در زیر مقیاس نمره تداخل رنگ واژه استروپ نسبت به گروه افسرده‌ی بدون افکار خودکشی و بهنجار نمرات بالاتری را کسب کردند (0.01). گروه افسرده‌ی با افکار خودکشی در زیر مقیاس زمان تداخل رنگ واژه استروپ و در کارکردهای نورولوژیک نسبت گروه بهنجار نمرات بالاتری را کسب کردند (0.01).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بین افسرده‌های با افکار خودکشی، افسرده‌های بدون افکار خودکشی و گروه بهنجار در متغیرهای، نورولوژیک و کارکردهای اجرایی تفاوت معنی‌داری وجود دارد.
متن کامل [PDF 455 kb]   (2117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانپزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.