دوره 29، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1397 )                   جلد 29 شماره 5 صفحات 397-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeipour M. Study of Exercise Time Models on Weight Loss and Coronary Risk Panel in Inactive Middle-aged Men by Overweight or Obesity. Studies in Medical Sciences 2018; 29 (5) :389-397
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4431-fa.html
رضائی پور محمدرضا. بررسی الگوهای زمانی ورزش روی کاهش وزن و پانل خطرساز عروق کرونری مردان میانسال بی تحرک دارای اضافه وزن و چاقی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (5) :389-397

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4431-fa.html


دانشگاه سیستان و بلوچستان ، sportsmediran@yahoo.com
چکیده:   (4270 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف:  روش‌های مختلفی در ارتباط با مدت‌زمان تمرین ورزشی وجود دارد، اما اطلاعات مربوط به مدل‌های مختلف آن در مردان میانسال هنوز ناکافی است. مطالعۀ حاضر به منظور تعیین تأثیر تمرینات ناپیوستۀ ورزشی بر کاهش وزن و پروفایل لیپیدی و مقایسه کارایی آن با تمرینات پیوسته انجام شده است.

مواد و روش‌ کار: جامعۀ آماری این آزمایش تصادفی شامل ۸۲ مرد میانسال ( ۴۵ تا ۶۵ ساله ) دارای اضافه‌وزن یا چاقی بود که در تابستان سال ۱۳۹۶ به باشگاه ورزشی هرماس زاهدان آمده بودند. در ابتدا، شرکت کنندگان پس از دریافت گواهی‌نامۀ سلامت پزشکی، اندازه‌گیری‌های تن سنجی را برای قد و وزن بدن انجام دادند. شاخص توده بدنی به صورت وزن بدن به کیلوگرم تقسیم برمجذورقد به مترمحاسبه شد. پس از این مراحل، آن‌ها براساس BMI به اضافه‌وزن و چاقی طبقه‌بندی شدند. از میان ۸۲ شرکت‌کننده، ۷۰ نفر این مطالعه را تکمیل کردند وبه طور تصادفی به دو گروه برنامه ورزشی پیوسته و نا پیوسته تقسیم شدند. پارامترهای ارزیابی وزن، از جمله تغییر در وزن و ترکیب بدن، تست‌های نمونه گیری خون قبل و ۱۲ هفته پس از مطالعه انجام شد.
 
یافته‌ها: در مقایسه با مبنا، همه پارامترها به طور قابل‌توجهی در هردو گروه‌ دستخوش تغییر شدند. در مقایسۀ بین  گروهی، افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) تفاوت معنی داری را نشان داد ( P < ۰.۰۰۱ ). کاهش نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL در طی برنامۀ ورزشی ناپیوسته بالاتر از برنامۀ ورزشی پیوسته بود. سطح اطمینان نتایج ۹۵ ٪ در نظرگرفته شده است.
 
بحث و نتیجه‌گیری: هر دو گروه تجربی کاهش وزن مشابه ای داشتند. تاثیر ورزش ناپیوسته بر روی پروفایل لیپیدی در مقایسه با ورزش پیوسته دارای امتیازاتی بود. این یافته‌ها ، دانش ما را در مورد مدل‌های زمانی ورزش و به کارگیری آن ها طی میانسالی مردان بهبود بخشیده و در عین پیش‌گیری از حوادث قلبی -عروقی می‌تواند به انتخاب یک برنامه ورزشی موثر برای از دست دادن وزن کمک کند.
متن کامل [PDF 311 kb]   (1496 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: قلب وعروق بزرگسالان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb