دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 152-150 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، Dr.ramin_eskandari@yahoo.com
چکیده:   (26591 مشاهده)

چکیده

با پیشرفت سریع و کاربرد گسترده روش­های تهاجمی قلبی و عروقی، شاهد افزایش مشکلات مربوط به روش­های کاری از جمله اجسام باقی مانده داخل عروقی هستیم. که می­تواند منجر به عوارضی مانند ترومبوس، حرکت جسم خارجی به ارگان­های حیاتی، آریتمی و عفونت گردد. خارج کردن این اجسام با
روش­های جراحی و یا مداخله­ای انجام می­پذیرد که طبیعتاً روش­های کاتتر بیس6 ارجح می­باشد.

بیمار خانم 60 ساله­ای است که به­علت نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز بوده،که به­علت نارسایی فیستول از طریق کاتتر دائمی ژوگولارهمودیالیز می شده است. بیمار با تنگی نفس، تهوع و خون­ریزی از محل کاتتر بستری می­شود.کشت خون استاف کوآکولاز مثبت بود. با توجه به کشت خون مثبت و ناکارآمد بودن کاتتر اقدام به خارج کردن کاتتر می­شود. در حین خروج، کاتتر شکسته شده و قطعه بلندی از آن به داخل ورید اجوف فوقانی و قلب آمبولیزه می­شود. بیمار به بخش آنژیوگرافی انتقال می­یابد. دو انتهای گاید وایر 014-0 اینچ از دو سوراخ نوک کاتتر NIH عبور داده شد. با حرکت دادندو انتهای گاید وایر در نوک کاتتر NIH لوپ تشکیل می­شود که سایز این لوپ قابل تغییر بود و می­توانست جسم خارجی مورد نظر را به دام اندازد. با استفاده از کاتتر  پیگ تیل7 قطعه شکسته شده به داخلIVC  کشیده شد سپس با استفاده از کاتتر NIH و گایدوایر تعبیه شده در آن، جسم خارجی به دام انداخته شد و از مسیر ورید فمورال خارج گردید.

مرور مقالات موید این نکته است که شیوع کلی شکستگی کاتتر، حدود 0-1/2% می­باشد علی­رغم شیوع نسبتاً نادر این عارضه در صورت رها شدن کاتتر آمبولیزه شده به­حال خود، خطرات مهمی از جمله مرگ در برخواهد داشت. روش انتخابی جهت خارج کردن قطعه شکسته شده استفاده از روش­های مداخله­ای می­باشد. جهت خارج کردن این اجسام از وسیله­ای به­نام اسنیر8 استفاده می­شود که به­صورت آماده قابل تهیه می­باشد. در مواردی که خارج کردن جسم خارجی با ریسک همراه باشد بهتراست ابتدا جسم خارجی را با پیگ تیل تغییر مکان داد سپس با اسنیر خارج کرد. در روند اجرای این کار چون اسنیر آماده در اختیار نبود با استفاده از کاتتر NIH و گایدوایر وسیله­ی مشابهی جهت خروج کاتتر شکسته شده، ایجاد شد نکته­ی مهم این است که در محلی که ریسک عوارض با اسنیر بالا است در اسنیر کردن پافشاری نکنیم.

کلید واژه­ها: کاتتر شکسته شده، روش­های مداخله­ای، روش اسنیر، کاتتر NIH

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ دوم، ص 152-150، تابستان 1388

 

آدرس مکاتبه: ارومیه، بیمارستان طالقانی، بخش قلب، تلفن: 3444591-0441

Email:Dr.ramin_eskandari@yahoo.com
متن کامل [PDF 139 kb]   (2173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.