دوره 28، شماره 11 - ( ماهنامه بهمن 1396 )                   جلد 28 شماره 11 صفحات 740-732 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، sjavadj@gmail.com
چکیده:   (4124 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: غلظت مناسب فلوراید موجود در آب آشامیدنی از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند و در مقادیر بالاتر از استاندارد، باعث فلوئورزیس دندانی می‌شود. در این مطالعه، ارتباط بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی با شاخص DMFT و فلوئورزیس دندانی در دانش آموزان 12- 11 ساله مناطق روستایی شهرستان اشنویه موردبررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ کار: در این مطالعه که از نوع مقطعی بود، کلیه دانش آموزان 12-11 ساله از 42 روستای دارای بیش از 300 نفر جمعیت شهرستان اشنویه به تعداد 914 نفر شامل 436 نفر دانش‌آموز دختر و 478 نفر دانش‌آموز پسر در مدت 5 ماه توسط دندان‌پزشکان مرکز بهداشت و طبق استاندارد WHO مورد معاینه قرار گرفته و میزان پوسیدگی دندان در دانش آموزان هر روستا، از طریق شاخص DMFT و وجود فلوئورزیس بر اساس طبقه‌بندی Dean تعیین گردید. میانگین غلظت فلوراید آب آشامیدنی روستاهای موردمطالعه بر اساس نتایج 10 ساله آزمایش‌های استاندارد شرکت آب و فاضلاب روستایی تعیین شد. ارتباط بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و شاخص DMFT و درجه فلوئورزیس دندانی دانش آموزان از طریق آنالیز رگرسیون خطی با استفاده از نرم‌افزار IBM SPSS Statistics موردبررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین میزان فلوراید آب آشامیدنی در روستاهای موردمطالعه mg/L 09/0±2/0 بود. میانگین شاخص DMFT در دانش آموزان موردمطالعه 48/1± 11/3 (دانش آموزان دختر 57/1± 06/3 و دانش آموزان پسر 68/1±16/3) تعیین گردید. در هیچ‌یک از دانش آموزان معاینه شده، فلوئورزیس دندانی در هیچ سطحی مشاهده نشد. نتایج آنالیز آماری داده‌ها نشان داد که بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و شاخص DMFT، یک ارتباط معکوس معنی‌دار وجود دارد (ضریب تعیین 58/0، 001/0 P-Value=).
واژه‌های کلیدی: آب آشامیدنی، فلوراید، شاخص DMFT، اشنویه
متن کامل [PDF 523 kb]   (2040 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.