دوره 28، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1396 )                   جلد 28 شماره 8 صفحات 48-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi Rad M H, Valizade Hasanloei M A, Sane S, Alidaei N, Rahimi_Rad S. Platelet counts and its course for predicting in-hospital mortality in intensive care unit. Studies in Medical Sciences 2017; 28 (8) :42-48
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4059-fa.html
رحیمی راد محمدحسین، ولی زاده حسنلوئی محمدامین، ثانی شهریار، علی دایی نسیم، رحیمی راد شقایق. شمارش پلاکت و مسیر آن برای پیش بینی مرگ و میر در بیمارستان در بخش مراقبت های ویژه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (8) :42-48

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4059-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، aminvalizade@yahoo.com
چکیده:   (4603 مشاهده)
1650/5000
زمینه و هدف: مطالعات اخیر نشان داده است که ترومبوسیتوپنی (TP) با پیامدهای ضعیف بیماران مبتلا به ذات الریه ، سوختگی و آنفلوانزای H1N1 همراه است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر روند شمارش پلاکت و TP بر مرگ و میر در بیماران مراقبت های ویژه (بخش مراقبت های ویژه) است.
مواد و روش ها: TP به عنوان <150،000 پلاکت در میلی لیتر تعریف شد. در این مطالعه ، 300 بیمار که در بخش مراقبت های ویژه در بخش مراقبت های ویژه بستری در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بودند ، از نظر تعداد پلاکت در روز بستری و روزهای بعد برای ارزیابی حضور TP مورد بررسی قرار گرفتند. مقایسه ای بین بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه درگذشتند و کسانی که به دلیل وجود TP ، میانگین شمارش پلاکتها و تغییرات در تعداد پلاکت ها مرخص شدند. روند شمارش پلاکت با آزمون های اندازه گیری مکرر مورد ارزیابی قرار گرفت. P <0.05 معنی دار بود.
یافته ها: از 300 بیمار ، 131 نفر (7/43٪) پس از مراجعه به بخش مراقبت های ویژه ، بیماری TP داشتند. میزان TP در بین بیمارانی که در مقایسه با 34٪ در میان بیماران زنده مانده 60٪ فوت کردند (P <0.001 ، نسبت خطر = 3.07 ، 95٪ CI 1.88-5.01). میانگین تعداد پلاکت در روز بستری و هر چهار روز بعد در بیمارانی که فوت کرده بودند نسبت به بیماران زنده مانده کمتر بود (P <0.001). در روزهای پس از پذیرش ، تعداد پلاکت ها در بیماران زنده مانده افزایش یافته و در بین بیماران غیر زنده کاهش یافته است.
نتیجه گیری: TP معمولاً در بیماران ICU مشاهده می شود. تشخیص TP و روند کاهش تعداد پلاکت ها با گذشت زمان ، هریک از عوامل پیش بینی کننده مرگ و میر در بیماران ICU است. از آنجا که تعداد پلاکت ها ارزان و به راحتی در دسترس است ، یافته های ما نشان می دهد که استفاده از آنها به تصمیم گیری بالینی در بیماران مبتلا به بیماری بحرانی کمک می کند.
متن کامل [PDF 243 kb]   (1515 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: داخلی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb