دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 74-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (24481 مشاهده)

تاریخ دریافت 28/05/87، تاریخ پذیرش 25/10/87

 

چکیده

یکی از عوارض مهم هنوخ شوئن لاینه­ای درگیری کلیوی می­باشد. همراهی هماچوری و پروتئین اوری قابل توجه، احتمال پیشرفت به سوی نارسایی کلیوی را افزایش می­دهد. کودکانی که ترکیب نفروتیک – نفریتیک را از خود نشان می­دهند در 50% موارد با احتمال نارسایی مزمن کلیه همراه می­باشد. در موارد گرفتاری شدید کلیوی در هنوخ شوئن لاینه­ای هنوز درمان واهد و مورد توافق همگان وجود ندارد و بنابراین در این زمینه مطالعات بیشتری ضرورت دارد.

بیمار مورد گزارش ما کودک 5 ساله با علایم کلاسیک و کرایتری­های هنوخ شوئن لاینه­ای و درگیری کلیوی سندروم نفروتیک – نفریتیک بوده است. بیمار تحت درمان با پالس متیل پردنیزوتون و پالس سیکلوفسفا مید قرار گرفت و با توجه به عدم پاسخ مناسب به درمان فوق، بیمار تحت درمان با (مایکوفنولیت مافتیل) سلسپت قرار گرفت و پاسخ مناسب حاصل شد.

بکارگیری (مایکوفنولیت مافتیل) سلسپت در درمان گلومرونفریت­های مزمن و بیماری­های خود ایمنی (همانند لوپوس ووازکولیت­ها) یک درمان امیدوار کننده محسوب می­شود، ولی مطالعات در زمینه استفاده از آن در درمان درگیری کلیوی هنوخ شوئن لاینه­ای بسیار محدود می­باشد. در اینجا درمان موقیت آمیز سلسپت (مایکوفنولیت مافتیل) در درگیری شدید کلیوی هنوخ شوئن لاینه­ای گزارش می­شود.

استفاده از سلسپت در صورت مواجه با عوارض کورتیکواستروئید و یا فقدان پاسخ درمانی کافی، ممکن است در درمان هنوخ شوئن لاینه­ای مفید واقع شود.

کلید واژه­ها:گلومرنفریت، نفریت هنوخ شوئن لاینه­ای، مایکوفنولیت مافتیل، کودکان

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ اول، ص 74-71، بهار 1388

 

آدرس مکاتبه: احمدعلی نیکی­بخش، ارومیه، بیمارستان مطهری، بخش نفرولوژی کودکان. تلفن:09144411380

Email: anikibakhsh@yahoo.com
متن کامل [PDF 183 kb]   (2398 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.