دوره 28، شماره 9 - ( ماهنامه آذر 1396 )                   جلد 28 شماره 9 صفحات 539-529 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azami S, sheykhy S. Assessing quality of life and its relationship with emotional intelligence amongst the Multiple Sclerosis patients referred Urmia Association of Multiple Sclerosis.. Studies in Medical Sciences 2017; 28 (9) :529-539
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3764-fa.html
اعظامی سیدهادی، شیخی سیامک. بررسی کیفیت زندگی و رابطه آن با هوش هیجانی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ( M.S ) انجمن M.S شهر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (9) :529-539

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3764-fa.html


دانشیار گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده:   (19576 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: بیماری‌ام.اس، از شایع‌ترین و مهم‌ترین اختلالات عصب‌شناختی در جهان می‌باشد. با توجه به اینکه کیفیت زندگی به‌عنوان احساس ذهنی، پدیده‌ای روان‌شناختی می‌باشد که با متغیرهای دیگر روان‌شناختی همانند هوش هیجانی می‌تواند رابطه داشته باشد، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی و رابطه آن با هوش هیجانی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (M.S) انجمن M.S شهر ارومیه انجام شده است.
روش: نمونه نهایی موردبررسی در این پژوهش 214 نفر (92 نفر مرد و 122 نفر زن) می‌باشد که به‌صورت روش نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب شده‌اند که برای جمع‌آوری داده‌های مربوطه، از پرسشنامه‌های:
الف) مقیاس فرم کوتاه (پرسشنامه) کیفیت زندگی (WHOQOL- BREF) و ب) هوش هیجانی (بار- آن) و جهت تجزیه‌و‌تحلیل و تفسیر دادها، از ضریب همبستگی و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج پژوهش حکایت از آن داشت که بین متغیر کیفیت زندگی و مؤلفه‌های هوش هیجانی ازجمله شادمانی، خود شکوفایی، استقلال، واقع‌گرایی، رابطه معنادار و مستقیم و با مؤلفه‌های حل مسئله، روابط بین فردی و همدلی رابطه معنادار و معکوس وجود دارد. همچنین در بررسی قدرت پیش‌بینی پذیری، نتایج حاکی از آن بود که هوش هیجانی و مؤلفه‌های آن با میزان 77.6 درصد، قابلیت پیش‌بینی متغیر کیفیت زندگی را دارا می‌باشند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می‌دهد که بین کیفیت زندگی و مؤلفه‌های هوش هیجانی رابطه معنادار وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی، هوش هیجانی، بیماری M.S
متن کامل [PDF 500 kb]   (1441 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb