دوره 28، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1396 )                   جلد 28 شماره 6 صفحات 445-435 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار، گروه علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی، دانشگاه پیام نور جمهوری اسلامی ایران ، bahareh19@gmail.com
چکیده:   (4383 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: تعیین نیازهای آموزشی اولین گام تضمین اثربخشی کارکرد آموزشی و بهسازی است، لذا هدف پژوهش حاضر نیازسنجی آموزشی پرستاران بیمارستان امام خمینی(ره) مبتنی بر فن دیکوم در سه حوزه نگرش، دانش و مهارت می باشد.
مواد و روش‌ کار: روش توصیفی ـ پیمایشی و از حیث هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان امام خمینی می باشد که با جدول مورگان 200 نفر به عنوان نمونه با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار شامل پرسشنامه و مصاحبه است و اجرای فن دیکوم که نوعی کارشکافی در هفت مرحله است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم‌افزار SPSS انجام شده است.
یافته‌ها: اهم نتایج نشان می دهد که نیازهای آموزشی پرستاران در حوزه نگرش، مشتمل بر رعایت صرفه‌جویی در کاربست امکانات و تجهیزات، با اختلاف میانگین(58/0) در اولویت اول، حفظ خونسردی و آرامش در مواجهه با بیماران و حوادث، با اختلاف میانگین(52/0) در اولویت دوم و در حوزه دانش، در محور استفاده از تکنولوژی آموزشی در جهت آموزش و یادگیری مداوم، با اختلاف میانگین (93/0) در رتبه اول و در محور آشنایی با پژوهشهایی که باعث گسترش درمان ها و راهبردهای نوین می‌شوند، با اختلاف میانگین (81/0) در رتبه دوم نیاز به آموزش دارند. در حوزه مهارت، کاربست فناوری اطلاعات، با اختلاف میانگین (99/0) در اولویت نخست و آشنایی با شیوه کاربست ابزارهای تکمیلی، با اختلاف میانگین (93/0)، در اولویت دوم قرار گرفته اند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نیازسنجی آموزشی پرستاران در سه حوزه نگرش، دانش و مهارت حاکی از نیاز این رده شغلی به آموزش، بروز رسانی و کسب صلاحیتهای ضروری و مورد انتظار بصورت دوره ای و تداومی است.
کلیدواژه‌ها: نیازسنجی آموزشی، پرستاران، فن دیکوم، حوزه های نگرش، دانش و مهارت

متن کامل [PDF 931 kb]   (1913 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.