دوره 27، شماره 9 - ( ماهنامه آذر 1395 )                   جلد 27 شماره 9 صفحات 772-762 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Toupchi L, Khademi A. RANKING OF MENTAL PATIENTS IN TABRIZ RAZI HOSPITAL THROUGH THE TOPSIS TECHNIQUE. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (9) :762-772
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3353-fa.html
توپچی لیلا، خادمی علی. رتبه‌بندی بیماران روانی بیمارستان رازی تبریز با استفاده از تکنیکTopsis. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (9) :762-772

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3353-fa.html


گروه روانشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه: ایران ، htopchi@yahoo.com
چکیده:   (5395 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: بیماری روانی یکی از بیماری‌‌های شایع جوامع بشری می‌‌باشد و سازمان‌دهی نحوه برخورد با این بیماران و بهبود کیفیت ارائه خدمات کلینیکی و درمانی برای این بیماران یکی از بایسته‌‌های توسعه بهداشتی است. به‌طوری‌که بتوان این بیماران را مطابق شاخص‌های از پیش تعریف‌شده رتبه‌بندی نمود. هدف از این مطالعه رتبه‌بندی بیمـاران روانی بیمارستان رازی تبریز با استفاده از تکنیک آنتروپی تاپسیس[1] می‌‌باشد.

مواد و روش کار: این پژوهش ازنظر هدف، از نوع تحقیقات توصیفی کاربردی- عملی می‌‌باشد. در این تحقیق بر اساس مشخصات فردی نمونه100 نفری از بیماران روانی که دارای انواع اختلالات روانی بودند استفـاده شده است. پارامترهای سهولت درمان، طول درمان، هزینه‌‌های درمان و منافع درمان با استفاده از مطالعات و تحقیقات میدانی و به روش مطالعه اسنادی جمع‌آوری شده است و بیماران روانی به کمک روش تصمیم‌گیری چند معیاره تاپسیس رتبه‌بندی شدند. روش نمونه‌گیری به‌صورت در دسترس بود و در این تحقیق از اعداد رتبه‌‌ای و آزمون t تک نمونه‌‌ای استفـاده گردیده است.

یافته‌‌ها: در این مطالعه یک مقیاس رتبه‌‌ای مناسب برای بیماران روانی مرکز درمانی برای شنـاسایی و ارزیـابی بهتر بیماران، به‌دست آمده است. به‌طوری‌که مدل رتبه‌بندی و دسته‌بندی بیماران و تشخیص سطوح آنان، اثربخشی شیوه‌‌های درمان را افزایش داده است. نتایج حاصله نشـان می‌‌دهد که بر اساس آزمون t تک نمونه‌‌ای، مدل رتبه‌بندی پیشنهادی باعث افزایش کارایی و شیوه‌‌های درمان گردیده است(P≤0.05).

بحث و نتیجه‌گیری: مهم‌ترین یافته‌‌های حاصل از پژوهش بر اساس نتایج ارائه‌شده این بود که یک مقیاس رتبه‌‌ای جهت ارزیابی و رتبه‌بندی بیمـاران روانی به‌دست آمد و این امر به مراکز درمانی کمک کرده است، شنـاخت بهتـری را نسبت به شناسایی و دسته‌‌بندی بیمـاران خود داشته باشند. به‌طوری‌که بـا رتبه‌بندی و دسته‌‌بندی و اعمال درمان‌‌ها و آموزش‌‌های گروهی و ... برای آن‌ها باعث افزایش کارایی شیوه‌‌های درمان خواهد شد و کاهش قابل‌توجهی در هزینه و طول زمان درمان داشته است.


متن کامل [PDF 474 kb]   (3820 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb