دوره 27، شماره 1 - ( ماهنامه _ فروردین 1395 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران ، ja_abdeli@yahoo.com
چکیده:   (7335 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: برنامه درسی چندفرهنگی سازوکاری است که در جهت توانمندسازی دانشجویان و گروه‌های آموزشی از منظر برخورداری از دانش، نگرش و مهارت برای همزیستی مسالمت‌آمیز در یک جامعه چندفرهنگی بسیار مؤثر است. در این راستا، هدف مطالعه حاضر، بررسی میزان توجه به طراحی و تدوین این نوع برنامه‌های درسی در محتوای برنامه درسی علوم پزشکی می‌باشد.

مواد و روش کار: با توجه به هدف مطالعه، نوع تحقیق بنیادی محسوب می­شود که در انجام آن محقق از روش تحقیق زمینه­ای استفاده کرده است. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای هیئت‌علمی رشته‌های مختلف علوم پزشکی در دانشگاه­های مختلف کشور تشکیل می­دادند که با استفاده از نمونه­گیری در دسترس، تعداد 50 نفر از آن­ها در نمونه مطالعه قرار گرفتند. برای دستیابی به هدف مذبور، پرسشنامه­ای محقق ساخته­ تنظیم، و روایی و پایایی آن احراز گردید.

یافته­ها: نتایج آزمون t تک متغیره نشان داد که میزان توجه یا استقرار آموزه­های این رویکرد در محتوا برنامه‌های درسی علوم پزشکی کشور در حد مطلوبی نیست. طوری که از ده مؤلفه­ آموزش چندفرهنگی موردسنجش، میزان توجه به 6 مؤلفه در حد کم و 4 مؤلفه در حد متوسط قرار داشتند.

بحث و نتیجه­گیری: به‌منظور ارائه مراقبت­های پزشکی مؤثر به بیماران با پیشینه­های فرهنگی متفاوت، لازم است با ایجاد تغییرات قابل‌توجه در محتوای برنامه­های درسی، توجه شایسته­ای به آموزش­های مرتبط با این رویکرد مبذول گردد تا پرسنل رشته‌های پزشکی؛ دانش، نگرش و مهارت­های مقتضی را در جهت تبدیل‌شدن به عامل پزشکی فرافرهنگی و عمل مسئولانه در جامعه چندفرهنگی برای ارائه بهتر و مطلوب‌تر خدمات یاد بگیرند.

متن کامل [PDF 251 kb]   (2592 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.