دوره 16، شماره 1 - ( فروردين 1384 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مویری حشمت ، نیک نژاد آرزو . بررسی سطح سرمی قند و لیپیدهای سرم و تعیین شیوع اختلال متابولیسم کربوهیدرات و هیپرلیپیدی در کودکان و نوجوانان چاق در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1384; 16 (1) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-33-fa.html


چکیده:   (13630 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان طی سه دهه گذشته رو به افزایش بوده و در سنین رشد اثرات نامطلوب کوتاه مدت و بلند مدتی را به دنبال دارد. کودکان چاق در مقایسه با کودکان طبیعی فشار خون بالاتر، سطح انسولین پلاسمایی بالاتر و الگوی لیپیدی آتروژنیک تر دارند و افزایش شیوع دیابت نوع 2 را نشان می دهند. این مطالعه به منظور بررسی سطح گلوکز و لیپیدهای سرم و تعیین شیوع اختلال متابولیسم گلوکز و دیس لیپیدمی در کودکان و نوجوانان چاق و مقایسه آن ها با هم سن و هم جنس خود باوزن طبیعی به صورت مورد شاهدی انجام گرفت .مواد و روش ها: در این بررسی 100 کودک و نوجوان چاق بدون هیچ گونه بیماری زمینه ای به عنوان گروه مورد و 100 کودک و نوجوان با وزن طبیعی به عنوان گروه شاهد در محدوده سنی 12-16 سال انتخاب و بررسی میزان گلوکز و لیپیدهای سرم بعد از 12-14 ساعت ناشتایی در آن ها انجام گرفت.نتایج در پژوهش حاضر شیوع اختلال تحمل گلوکز %6)) و هیپرلیپیدمی (%37 تری گلیسرید بالا و %20 کلسترول بالا) در افراد چاق به طور معنی داری بیش از کودکان و نوجوانان با وزن طبیعی (با شیوع %0 ، %15 و %7 به ترتیب) بود.(p<0.001) شایع ترین نوع دیس لیپیدمی افزایش تری گلیسیریدهای سرم بود که شیوع آن در دختران چاق (%43) بیش از پسران چاق (%32) به دست آمد .نتیجه گیری: با توجه به نتایج مقدماتی این مطالعه و سایر پژوهش های انجام شده به نظر می رسد که چاقی تا حد چشمگیری در تغییر چربی ها و قند خون دخالت دارد و با عنایت به این که عوامل خطرزایی مانند چاقی، افزایش قند و چربی های خون زمینه را رای بیماری های قلبی عروقی مستعد می کنند، اهمیت توجه به میزان این عوامل بیش از پیش مشخص شده و آموزش وسیع مردم در زمینه فعالیت های جسمانی و نحوه مطلوب تغذیه جهت پیشگیری از بیماری قلبی – عروقی توصیه می شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb