دوره 26، شماره 9 - ( ماهنامه آذر 1394 )                   جلد 26 شماره 9 صفحات 763-754 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، Aidaejlali@yahoo.com
چکیده:   (7390 مشاهده)

تاریخ دریافت 03/06/1394 تاریخ پذیرش 04/08/1394

چکیده

پیش‌زمینه و هدف: دسترسی به آب شرب یک موضوع مهم سلامت هم در سطح منطقه‌ای و هم ملی و بین المللی است. مقدار فلوراید در آب شرب مناطق مختلف، متفاوت است و اغلب به محیط ژئولوژیکی محلی که آب از آن نشأت می‌گیرد، وابسته است. فلوراید یکی از عناصر ضروری برای سلامت انسان است. مقادیر مطلوب فلوراید به خصوص در کودکان مانع پوسیدگی دندانی می‌شود و تماس طولانی مدت با فلوراید مازاد اثرات سمی مانند فلوئورزیس را در پی دارد.

مواد و روش‌ها: هدف این مطالعه تعیین غلظت فلوراید آب شرب کلیه روستاهای شهرستان ماکو در سال 93 می‌باشد. به این منظور از کل منابع تأمین آب شرب در مجموع 65 نمونه در هر یک از فصول بهار و تابستان برداشته شد. میزان فلوراید با روش SPANDS تعیین گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصله نشان داد که میانگین غلظت فلوراید در فصل بهار mg/l 4/1 ±6/1 و در تابستان mg/l 2/3± 6/2 بود. حداکثر غلظت فلوراید در بهار mg/l68/6 و حداقل آن صفر mg/l تعیین گردید. همچنین حداکثر غلظت فلوراید در تابستان mg/l14/11 و حداقل آن صفربود.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که میزان فلوراید در برخی از روستاها بالاتر از حد استاندارد جهانی و ملی می‌باشد و اقدامات لازم جهت حذف آن از منابع آشامیدنی باید صورت گیرد.

متن کامل [PDF 661 kb]   (2105 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بهداشت

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.