دوره 26، شماره 6 - ( ماهنامه _شهریور 1394 )                   جلد 26 شماره 6 صفحات 541-531 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ، a.amniattalab@iaurmia.ac.ir
چکیده:   (6896 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: اثر محافظتی هیستیدین بر روی سیستم عصبی به‌خوبی مشخص شده است. در این مطالعه کارآیی آزمون‌های آلودینی سرما و فرمالین همراه با آسیب‌شناسی در تزریق داخل صفاقی هیستیدین به موش‌های صحرایی دارای له‌شدگی عصب سیاتیک ارزیابی شد.

 

 

مواد و روش کار: از 57 سر موش صحرایی برای ارزیابی آلودینی سرما و آزمون فرمالین استفاده شد. مقاطع هیستوپاتولوژی نیز با دو روش رنگ‌آمیزی و تعداد سلول‌های شوان، فیبرهای عصبی میلینه برای ارزیابی روند ترمیم بررسی شدند.

 

 

یافته‌ها: آلودینی سرما و آزمون فرمالین در گروه دریافت‌کننده هیستیدین 400mg/kg بهترین نتایج را داشتند که با نتایج آسیب‌شناسی مطابقت داشتند. در این گروه، آلودینی ناشی از سرما از روز 7 پس از ایجاد ضایعه در عصب سیاتیک شروع و در روزهای 14 و 21 به حداکثر رسیده و پس‌ازآن تا آخر تجربه (روز 42) نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (p<0.05). همچنین پاسخ درد فرمالینی در روزهای 14، 28 و 42 نسبت به قبل از ایجاد ضایعه با توجه به گروه کنترل کاهش یافت (p<0.05).

 

 

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد آزمون‌های آلودینی سرما و فرمالین همراه با آسیب‌شناسی تأییدکننده اثر هیستیدین 400mg/kg در ترمیم عصب سیاتیک له‌شده بود. همچنین نتایج این تحقیق و مطالعات پیشین نشان داد در مقایسه آزمون‌های فیزیولوژیک برای دردهای نوروپاتیک، شاخص عمل، آلودینی سرما و درد فرمالین به ترتیب دارای کارایی بهتر و نتایج با همخوانی بیشتر با آسیب‌شناسی می‌باشند.

 

 

 

 

 

 

متن کامل [PDF 411 kb]   (1607 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: پاتولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.