دوره 26، شماره 6 - ( ماهنامه _شهریور 1394 )                   جلد 26 شماره 6 صفحات 474-467 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکزتحقیقات سلامت دهان ودندان، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران ، mehdipoor_aida@yahoo.com
چکیده:   (7060 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: دوره بارداری دوره بسیار حساس و مهمی ازنظر مشکلات دندانی برای زنان است، لذا این تحقیق باهدف بررسی رابطه بارداری و ترم‌های مختلف آن با میزان PH، ظرفیت بافری واسترپتوکوک موتانس بزاق انجام گرفته است.

 

 

 مواد و روش‌ها: این تحقیق به روشCross sectional بر روی ۱۲۰ زن مراجعه‌کننده به بیمارستان زنان و زایمان باکو با متوسط سنی 2.91±24.1سال انجام گرفت. ۳۰ زن غیرباردار به‌عنوان گروه کنترل و ۹۰ زن باردار به‌عنوان گروه موردمطالعه انتخاب شدند .در هر دو گروه آزمایش کشت استرپتوک موتانس به عمل آمد. PHبزاق و ظرفیت بافری آن توسط PH meter و روش تیتراسیون اندازه‌گیری شد و هر دو گروه توسط آنالیز آماری واریانس ANOVA با یکدیگر مقایسه شدند.

 

 

یافته‌ها: اختلاف معناداری در میانگین سنی گروه کنترل و مورد وجود نداشت 5)00.<P). ازنظر تعداد کلونی‌های استرپ موتانس بین گروه کنترل و گروه‌های موردمطالعه اختلاف معناداری وجود داشت (001.0>P). تفاوت میانگین میزان PH بزاق بین گروه کنترل در مقایسه با خانم‌های باردار در سه‌ماهه اول، دوم و سوم معنی‌دار می‌باشد (P<0.001). ظرفیت بافری بزاق در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری به میزان معنی‌داری نسبت به گروه کنترل پایین‌تر بود ((P<0.05.

 

 

بحث و نتیجه‌گیری : طبق نتایج این مطالعه، کاهشPH و ظرفیت بافری و افزایش استرپتوکوک موتان در بزاق در ماه‌های آخر بارداری می‌تواند باعث افزایش ریسک بروز پوسیدگی شود، لذا ارزیابی سلامت دهان و دندان در طی بارداری نباید نادیده گرفته شود.

 

 

 

 

 

 

متن کامل [PDF 282 kb]   (2051 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.