دوره 16، شماره 1 - ( فروردين 1384 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فکرت محسن ، کاشانیان مریم ، چغاکبودی مژگان . بررسی میزان بروز حاملگی، هیپرلیپیدمی، هیپرگلیسمی و خونریزی غیر طبیعی در مصرف کنندگان قرص های ضد بارداری پروژسترونی در دوران شیردهی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1384; 16 (1) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-29-fa.html


چکیده:   (13462 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: با توجه به اهمیت کنترل جمعیت، استفاده از روش های پیشگیری از بارداری به طور جدی مطرح است. استفاده از قرص های پروژسترونی یکی از این روش هاست، بخصوص در مواردی که نمی توان از قرص های ترکیبی استفاده نمود، به راحتی مورد استفاده قرار می گیرد. نگرانی هایی که در مورد این قرص ها وجود دارد میزان شکست زیاد، احتمال افزایش میزان حاملگی خارج رحمی و تغییر در قند و لیپیدهای خون و نیز خونریزیهای غیر طبیعی است. این پژوهش با هدف بررسی میزان بروز حاملگی (شامل EP)، هیپرلیپدمی، هیپرگلیسمی و خونریزی غیر طبیعی در مصرف کنندگان قرص های ضد بارداری پروژسترونی در دوران شیردهی انجام شده است.مواد و روش ها: مطالعه به روش نیمه تجربی روی 170 زن 20-45 ساله مصرف کننده Lynestrenol انجام شده است. زمان شروع مصرف قرص2 ماه پس از زایمان، که تا 6 ماه بعد نیز ادامه داشت. مصرف کنندگان قرص در دوران شیردهی بودند. قند خون، کلسترول، تری گلیسیرید، HDL کلسترول و LDL کلسترول در زمان شروع مصرف و 3 ماه بعد و مجددا در انتهای مصرف اندازه گیری شد. تعداد موارد حاملگی، حاملگی خارج رحمی (EP) و نیز خونریزی غیر طبیعی بیمار طی مدت مصرف قرص ها ثبت گردید.نتایج از میان 170 بیمار فقط یک مورد حاملگی (%0.58) مشاهده شد. موردی از EP دیده نشد. میزان قند خون، کلسترول، تری گلیسیرید، HDL-C و LDL-C تغییری که از نظر بالینی اهمیت داشته باشد، وجود نداشت و تغییرات آن ها در گستره ی طبیعی بود. منوراژی تنها عارضه مشخص در %34.7 بیماران گزارش گردید که در ماه های اول مصرف بروز کرده وبه مرور زمان از شدت آن کاسته شد.بحث با توجه به عدم تاثیر مینی پیل بر روی لیپیدها و قند خون می توان از آن به عنوان روشی موثر برای جلوگیری از حاملگی در افرادی که از نظر بیماری های قلبی عروقی در معرض خطر بالایی هستند و نیز بیماران دیابتی و یا افرادی که نمی توانند یا نباید از قرص های ترکیبی استفاده کنند، بهره جست هم چنین در زنان بالاتر از 40 سال کاهش که عملکرد تخمدان دارند روش موثری است تا این افراد در معرض استروژن قرص های ترکیبی قرار نگیرند.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb