دوره 26، شماره 3 - ( ماهنامه خرداد 1394 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 226-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalbkhani M, N. Dehghani S, Najafpour A, Naji Hadadi S, Ghorbanzadeh N, Kalbkhani M H. THE EFFECT OF PRP IN REPAIR OF FEMORAL ARTICULAR CARTILAGE NOTCHES ON EXPERIMENTALLY INDUCED OSTEOARTHRITIS RABBIT. Studies in Medical Sciences 2015; 26 (3) :215-226
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2806-fa.html
کلب‌خانی مرتضی، دهقانی ناژوانی سیف‌الله، نجف‌پور علیرضا، ناجی حدادی سیامک، قربانزاده نعیمه، کلب‌خانی محمدحسین. بررسی تأثیر PRP در ترمیم شکاف‌های سطح غضروف مفصلی استخوان ران مبتلا به استئوآرتریت در خرگوش. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (3) :215-226

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2806-fa.html


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران ، Dr_m_kalbkhani@yahoo.com
چکیده:   (8602 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: استئوآرتریت یک بیماری مفصلی دژنراتیو بوده که عموماً با نشانه‌هایی همچون تخریب تدریجی مفصل، تشکیل استئوفیت و به علت فیبرویلاسیون، نازک شدن، ایجاد سائیدگی و شکاف‌هایی در سطح غضروف مفصلی ایجاد می‌شود از طرفی PRP یا به عبارتی پلاسمای غنی از پلاکت از خون خودی که فاقد هرگونه عوارض مختلف به دلیل خودی بودن آن و وجود فاکتورهای رشد و ترمیمی مورد توجه قرارگرفته، بر این اساس هدف از این مطالعه بررسی توان و ظرفیت ترمیمی PRP در ترمیم بافت غضروفی و درمان شکاف‌های سطح مفصلی ناشی از استئوآرتریت موردبررسی قرار گرفت.

مواد و روش کار: در این مطالعه از 25 سر خرگوش نیوزلندی سفید و بالغ از هر دو جنس استفاده شد. دو هفته بعد از معاینات بالینی و اطمینان از سلامت کامل اقدام به مدل‌سازی استئوآرتریت به شیوه جراحی در زانوی راست با قطع وتر صلیبی کردیم. پس از گذشت 8 هفته بعد از جراحی و اطمینان از ایجاد استئوآرتریت خرگوش‌ها به‌صورت تصادفی به 5 گروه کنترل و درمان، 5 تایی تقسیم شدند که گروه کنترل بدون دریافت PRP و گروه درمان نیز 8 هفته بعد از جراحی اقدام به تزریق داخل مفصلی PRP خودی کردیم و نهایتاً بعد از سپری شدن مدت‌زمان پیش‌بینی‌شده در هر گروه اقدام به نمونه‌برداری جهت مطالعه و ارزیابی به آزمایشگاه ارسال گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان شکاف‌های غضروف سطح مفصلی استخوان ران بین گروه‌های درمان شده با PRP با گروه کنترل رابطه معنی‌داری وجود داشته به این صورت که PRP تأثیر ترمیمی روی غضروف مفصلی دارد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش استفاده از PRP خودی به دلیل خودی بودن و فاکتورهای رشد و ترمیمی زیاد آن می‌توان به‌عنوان رهیافتی جهت درمان استئوآرتریت استفاده کرد.

 

متن کامل [PDF 677 kb]   (2746 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb