دوره 26، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1394 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 80-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Issazadegan A, Sheikhi S, Hafeznia M, Kargari B. THE EFFECTIVENESS OF COGNITIVE BEHAVIOR THERAPY AND PHARMACOLOGICAL INTERVENTION IN ENHANCING SELF-EFFICACY AND ON IMPROVING THE QUALITY OF LIFE OF MEN WITH SUBSTANCE USE. Studies in Medical Sciences 2015; 26 (1) :74-80
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2723-fa.html
عیسی‌زادگان علی، شیخی سیامک، حافظ‌نیا محمد، کارگری بهروز. اثربخشی درمان شناختی رفتاری و مداخلات دارویی بر افزایش خودکارآمدی و بهبود کیفیت زندگی مردان با سوءمصرف مواد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (1) :74-80

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2723-fa.html


گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی، ارومیه، ایران ، s.sheikhi@umsu.ac.ir
چکیده:   (7623 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: اعتیاد، بیماری جسمی، روانی و اجتماعی است که نه‌تنها عوامل فردی، بین فردی، محیطی و اجتماعی در پیدایش آن دخالت دارند، بلکه آن عامل بیماری‌های دیگری نیز هست. پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری به همراه با مداخلات دارویی بر افزایش خودکارآمدی و بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سوءمصرف مواد مخدر پرداخته است.

مواد و روش‌ها: این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و به‌صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون می‌باشد که به‌صورت مقطعی در شهرستان سلماس در سال 1392 انجام شده است. نمونه شامل 40 نفر مرد مبتلا به سوءمصرف مواد بودند که به روش نمونه در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایشی (20 نفر) و کنترل (20 نفر) جایگزین شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های خودکارآمدی و فرم کوتاه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHO) استفاده شد. هر دو گروه تحت مداخلات دارویی زیر نظر پزشک بودند؛ اما گروه آزمایشی علاوه بر دارودرمانی هشت جلسه درمان شناختی رفتاری را دریافت کردند. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون کوواریانس(انکوا) با سطح معناداری 01/0 استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات پیش‌آزمون و پس‌آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی‌داری وجود دارد. بدین معنی که درمان شناختی رفتاری موجب تغییراتی در افزایش خودکارآمدی و بهبود کیفیت زندگی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است (01/0 P< ).

نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر مشخص می‌کند که درمان شناختی رفتاری می‌تواند به همراه با مداخلات دارویی در میزان خودکارآمدی و بهبود کیفیت زندگی افراد وابسته به سوءمصرف مواد اثرگذار باشد.

 

متن کامل [PDF 218 kb]   (2078 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb