دوره 26، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1394 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 16-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه مامایی وبهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران ، gozgoli@gmail.com
چکیده:   (7928 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: افسردگی احتمالاً به دلیل ایجاد تغییراتی در متابولیسم استخوانی می‌تواند به‌عنوان ریسک فاکتوری برای کاهش تراکم استخوان و درنتیجه پوکی استخوان باشد. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین رابطه بین افسردگی و پوکی استخوان در زنان انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی١٩٠ نفر از زنان بالای٤٠سال که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند در مطالعه شرکت کردند. ابتلا یا عدم ابتلا به افسردگی با پرسشنامه فرم کوتاه ١٣سؤالی بک سنجیده شد و سپس میزان تراکم استخوان توسط دستگاه هالوژیک با فن DEXA سنجیده شد و افراد با تشخیص پزشک و بر اساس معیارهای سازمان جهانی بهداشت به سه گروه نرمال، استئوپنی واستئوپروز تقسیم شدند. جهت آنالیز داده‏ها از نرم‌افزار SPSS ویرایش ١٧ و آزمون‌های آماری توصیفی و تحلیلی استفاده شد.

یافته‌ها: در این مطالعه میانگین± انحراف معیار سن و شاخص توده بدنی نمونه‌ها به ترتیب ٨٢/٧± ٦٤ /٥٦ سال و ٨٨/٤±٩/٢٩ متر 2 /کیلوگرم بود، اکثریت نمونه‌ها ازنظر وضعیت شغل خانه‌دار (٥/٧٠درصد) بوده و اکثریت (٨١٫۶درصد) درآمد در حد کفاف زندگی داشتند از١۹٠نفر نمونه٤٦٫٨درصد مبتلا به افسردگی بودند، 3/42 درصد افراد با افسردگی شدید، 7/36درصد افراد با افسردگی متوسط، 4/39درصد افراد با افسردگی خفیف و 7/27درصد افراد غیر افسرده مبتلا به پوکی استخوان بودند اما تفاوت آماری معناداری بین وضعیت تراکم استخوان با افسردگی وجود نداشت (٠٫۳٢p=).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که افسردگی در زنان با پوکی استخوان ارتباط ندارد.

 

واژه‌های کلیدی: افسردگی، استئوپروز، تراکم استخوان
متن کامل [PDF 323 kb]   (2678 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.