دوره 25، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1393 )                   جلد 25 شماره 5 صفحات 462-453 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi M, Mossavi N S, Parizadeh S M R, Aghagolzade Haji H. INVESTIGATING PLATELET RICH PLASMA EFFECTS ON ADIPOSE-DERIVED STROMAL CELLSPROLIFERATION AND DIFFERENTIATION TO OSTEOBLAST. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (5) :453-462
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2331-fa.html
خسروی محسن، موسوی ناصر سنجر، پریزاده سیدمحمدرضا، آقاگل‌زاده حاجی همت. بررسی تأثیر استفاده از پلاسمای غنی‌شده با پلاکت (Platelet Rich Plasma) بر تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی به استخوان. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (5) :453-462

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2331-fa.html


گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ، khosravi.dara681@gmail.com
چکیده:   (8371 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: سلول‌های بنیادی کشت داده‌شده در موارد زیادی به‌صورت بالینی استفاده می‌شوند، اما درباره شرایط کشت آن‌ها نگرانی‌هایی وجود دارد. یکی از این شرایط، استفاده از FBS در محیط کشت می‌باشد. FBS ترکیبی خارجی با کاربرد وسیع در سیستم‌های کشت سلولی است و به دلیل داشتن اثرات زیان‌آور باید از محیط کشت حذف گردد.PRP جایگزین مناسبی برای FBS در نظر گرفته می‌شود. در این مطالعه اثرات PRP بر روی تکثیر و تمایز به استخوان سلول‌های بنیادی بررسی می‌شود.

مواد و روش کار: سلول‌های موردنظر از بافت چربی حاصل عمل لیپوساکشن استخراج و با روش فلوسایتومتری ارزیابی شدند. PRP بروش سانتریفوژ 2 مرحله‌ای تهیه و توسط روش انجماد فعال گردید. برای بررسی تکثیر و تمایز سلول‌ها به سلول‌های استخوانی به ترتیب از آزمون‌های رزازورین و مینرالیزاسیون استفاده گردید.

یافته‌ها: ازنظر آماری، استفاده از PRP منجر به افزایش معنی‌داری در تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی و تمایزشان به استخوان در مقایسه با گروه کنترل منفی شد (001/0p<) و اثر گروه 15 درصد PRP به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه 10 درصد PRP شد (05/0p<). همچنین اثر FBS در تمایز به استخوان بیشتر از PRP می‌باشد.

بحث و نتیجه‌گیری: این یافته‌ها نشان می‌دهد PRP روند تکثیر و تمایز به استخوان را بهبود می‌بخشد. به‌طور واضح، اثرات بیولوژیکی PRP وابسته به دوز می‌باشد و می‌تواند در کاربردهای بالینی جایگزین مناسبی برای FBS باشد. هرچند برای کاربرد PRP تحقیقات بیشتر، بخصوص در زمینه بالینی ضروری می‌باشد.

 

متن کامل [PDF 506 kb]   (2755 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb