دوره 25، شماره 3 - ( ماهنامه _خرداد 1393 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 267-258 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه اصفهان ، soheila.safary@gmail.com
چکیده:   (10895 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر بازی درمانی شناختی- رفتاری بر مشکلات رفتاری دانش آموزان نافرمان بود.

مواد و روش‌ها: روش پژوهش از نوع آزمایشی بوده و از طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری با گروه کنترل استفاده شد. نمونه‌گیری به روش تصادفی چندمرحله‌ای انجام شد و کودکانی که با توجه به ملاک‌های DSM -IV اختلال نافرمانی مقابله‌ای را داشتند، شناسایی و از میان آن‌ها 30 نفر به‌صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار اندازه‌گیری، پرسشنامه SNAP- IV (فرم معلم) بود که توسط معلمان تکمیل گردید. سپس کودکان گروه آزمایش در 10 جلسه یک‌ساعته بازی‌درمانی شرکت کردند. برای تجزیه‌وتحلیل آماری داده‌ها نیز از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.

یافته‌ها: تحلیل داده‌ها نشان داد که در مرحله پس‌آزمون و پیگیری، بین دو گروه آزمایش و کنترل، در میزان مشکلات رفتاری دانش آموزان تفاوت معنی‌دار وجود دارد (001/0 P).

نتیجه‌گیری: بنابر یافته‌های این مطالعه، روش بازی درمانی شناختی- رفتاری، سبب کاهش مشکلات رفتاری در دانش آموزان نافرمان می‌شود و می‌توان از آن به‌عنوان یک روش مداخله ای مؤثر سود جست.

 

متن کامل [PDF 167 kb]   (5812 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.