دوره 25، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1393 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 118-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، mahamim@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (7911 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: بلاستوسیستیس تک یاخته انگلی شایع در انسان و حیوانات مختلف است که انتشار جهانی داشته و به دفعات از نمونه‌های مدفوع در آزمایشگاه‌های انگل شناسی جدا می‌شود. با توجه به شیوع نسبتاً بالا و تأکید بر بیماری‌زا بودن بلاستوسیستیس به خصوص در افراد دارای نقص سیستم ایمنی در تحقیقات اخیر، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آلودگی به بلاستوسیستیس هومینیس در شهرستان تبریز در سال 1388 انجام گرفته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، حجم نمونه بر اساس فرمول آماری به تعداد 558 نمونه محاسبه گردید. از افراد نمونه مدفوع سه نوبته جمع‌آوری شد و تمامی نمونه‌ها از نظر آلودگی به بلاستوسیستیس هومینیس با استفاده از روش‌های آزمایش مستقیم با سرم فیزیولوژی، لوگل، تهیه اسمیر و رنگ‌آمیزی تری‌کروم و همچنین روش رسوبی فرمل اتیل استات مورد آزمایش قرار گرفتند.

یافته‌ها: از مجموع 558 نمونه مورد بررسی، 412 نفر (83/73درصد) سالم و 146 نفر (17/26درصد) آلوده بودند. شایع‌ترین علائم در افرادی که فقط به بلاستوسیستیس هومینیس آلوده بودند شامل درد شکم (4/49درصد)، بی‌اشتهایی (8/35درصد) و تهوع (33درصد) بود.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عفونت بلاستوسیستیس هومینیس یکی از شایع‌ترین عفونت‌های انگلی روده‌ای بوده که غفلت از آن می‌تواند مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود آورد. بنابراین به‌کارگیری روش‌های تشخیصی مناسب در آزمایشگاه‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی می‌تواند در تشخیص صحیح و به موقع مؤثر باشد که این امر نقش مهمی در ارتقاء سطح بهداشت و سلامتی جامعه ایفاء خواهد نمود.

واژه‌های کلیدی: بلاستوسیستیس هومینیس، شیوع، تبریز
متن کامل [PDF 126 kb]   (2358 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.