دوره 25، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1393 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 31-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Atrifard M, Zahiredin A, Dibaei S, Zahed G. COMPARING DEPRESSION IN CHILDREN AND ADOLESCENTS WITH CANCER WITH HEALTHY ONES. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (1) :21-31
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2099-fa.html
عطری فرد مهدیه، ظهیرالدین علیرضا، دیبایی شیدا، زاهد غزال. مقایسه افسردگی کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان با کودکان و نوجوانان سالم. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (1) :21-31

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2099-fa.html


مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، atri58@yahoo.com
چکیده:   (9530 مشاهده)

  پیش زمینه و هدف: سرطان بیماری مزمنی است که کودک و نوجوان مبتلا به آن، با مسائل و مشکلات فراوانی روبروست. از جمله عوامل روان‌شناختی مؤثر در این زمینه، افسردگی می‌باشد که مقایسه افسردگی کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان با کودکان و نوجوانان سالم ، به منظور کمک به این بیماران و نشان دادن ضرورت مداخلات روان‌شناختی لازم، هدف مطالعه حاضر است.

  مواد و روش‌ها

 

: روش مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه‌ای می‌باشد. در این مطالعه، از میان کودکان و نوجوانان 8-17 ساله مراجعه کننده به مؤسسه محک، 65 نفر و از بین کودکان و نوجوانان سالم نیز، 64 نفر براساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند و همه آنان « مقیاس افسردگی کودکان » را تکمیل نمودند.

  یافته‌ها: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، میانگین نمره افسردگی در کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان (42/11) از کودکان و نوجوانان سالم(42/8) به طور معنی‌داری (05/0> Ρ ) بالاتر بود. همچنین نتایج نشان داد که بین میانگین افسردگی دختران مبتلا به سرطان(08/12) و دختران سالم (87/7)، تفاوت معنی‌دار(05/0> Ρ ) وجود دارد ولی بین میانگین افسردگی پسران مبتلا به سرطان (78/10) و پسران سالم(99/8)، تفاوت معنی‌داری (05/0< Ρ ) وجود ندارد.

  بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن است که افسردگی در کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان، بالاتر از کودکان و نوجوانان سالم بوده که این امر می‌تواند در روند بیماری و بهبود آن تداخل ایجاد نماید؛ لذا مداخلات روان‌شناختی مؤثر، در جهت کاهش افسردگی در این بیماران ضروری به نظر می‌رسد.

  

 

متن کامل [PDF 171 kb]   (3941 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb