دوره 24، شماره 9 - ( ماهنامه آذر 1392 )                   جلد 24 شماره 9 صفحات 729-719 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


آموزش و پرورش فارس ، mohamad_psy25@yahoo.com
چکیده:   (10914 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: توجه به مسائل روان‌شناختی می‌تواند سهم به سزایی در ارتقای سلامت بیماران مبتلا به آسم داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل روان‌شناختی (شامل حساسیت اضطرابی، عاطفه مثبت و منفی، ناگویی خلقی و مؤلفه‌های آن، سلامت روان) در پیش بینی ابتلا به بیماری آسم بود.

مواد و روش‌ها: 78 آزمودنی مبتلا به آسم و 74 آزمودنی غیرمبتلا به آسم که همراه بیمار بودند در این پژوهش شرکت داشتند. ابزارهای پژوهش شامل شاخص حساسیت اضطرابی، مقیاس عاطفه مثبت و منفی، سلامت‌روان (SCL-25) مقیاس ناگویی خلقی20 سؤالی (TAT-20).

یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان داد که با کمک متغیرهای فوق می‌توان ابتلا به بیماری آسم را پیش بینی نمود. تابع حاصل 26/0 درصد واریانس تفاوت میان گروه‌ها را تبیین می‌کند. این تابع 4/72درصد افراد دو گروه را به درستی به گروه‌های خود منتسب می‌کند. تحلیل ممیز کام به گام نشان داد که به ترتیب متغیرهای حساسیت اضطرابی و عاطفه مثبت بیش از سایر متغیرها در تمایز دو گروه سهیم هستند.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای روان‌شناختی فوق تأثیر مهمی در پیش‌بینی بیماری آسم دارد. بنابراین در پیشگیری و درمان بیماری آسم باید توجه بیشتری به این متغیرها شود.

 

متن کامل [PDF 175 kb]   (3871 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.