دوره 24، شماره 4 - ( ماهنامه تیر 1392 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 234-226 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکزتحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، Parvaneh.tay@gmail.com
چکیده:   (19317 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: بررسی کیفیت زندگی به عنوان یک موضوع مهم در مطالعات بیماری‌های مزمن به خصوص سرطان مطرح می‌باشد. در حال حاضر ابتلاء به سرطان یکی از مسائل مهم در ایران و تمام دنیا می‌باشد. علائم و عوارض متعدد سرطان مری و معده کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش 3 ماه و 9 ماه پس از عمل جراحی بود.

مواد و روش کار: این مطالعه مقطعی و به منظور مقایسه کیفیت زندگی 27 نفر از مبتلایان به سرطان‌های معده و مری صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه استاندارد Quality Of Life Questionnaire (QLQ-C30) بود.

یافته‌ها: میانگین نمره کلی کیفیت زندگی در افراد تحت مطالعه 3 ماه پس از عمل جراحی8/16+ 65/51 و 9 ماه بعد از عمل جراحی 02/13+ 20/79 تعیین شد. کیفیت زندگی 9 ماه بعد از عمل جراحی در وضعیت مطلوب تری نسبت به 3 ماه بعد از عمل جراحی ارزیابی شد. کیفیت زندگی بیماران از بعد علائم و نشانه‌ها نیز 3 ماه بعد از جراحی در حد متوسط و 9 ماه بعد از جراحی در حد نسبتاً مطلوب ارزیابی شد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به اطلاعات موجود، مشخص می‌گردد که افراد مبتلا به سرطان معده و مری به لحاظ بعد شناختی پس از عمل جراحی چندان مشکلی ندارند، اما از لحاظ عملکرد اجتماعی دچار مشکل هستند و ازنظر آموزش در زمینه مسائل روانی، مشاوره‌های روانی –اجتماعی و همچنین حمایت‌های اقتصادی و افزایش پوشش بیمه‌ای به توجه بیشتری نیاز دارند.

 

واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی، سرطان، ایران
متن کامل [PDF 145 kb]   (4129 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.