دوره 24، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1392 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 51-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Jazani N, Babazadeh H. DETERMINATION THE RATE OF METHICILLIN RESISTANT AND ENTEROTOXIGENIC STAPHYLOCOCCUS AUREUS IN DIFFERENT KINDS OF CREAMY PASTRIES SOLD IN SOME OF PASTRY SHOPS IN URMIA. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (1) :45-51
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1626-fa.html
حسینی جزنی نیما، بابازاده همایون. تعیین فراوانی استافیلوکوکوس ارئوس مولد آنتروتوکسین و مقاوم به متی‌سیلین در انواع مختلف شیرینی‌های خامه‌ایی عرضه شده در تعدادی از قنادی‌های شهرستان ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (1) :45-51

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1626-fa.html


، مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی وآشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، n_jazani@yahoo.com
چکیده:   (10075 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: استافیلوکوکوس ارئوس یکی از شایع‌ترین عامل مسمومیت غذایی است.سویه‌های مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس ارئوس اغلب نسبت به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌های رایج در درمان مقاوم‌اند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین در شیرینی‌های خامه‌ایی ارائه شده در قنادی‌های ارومیه و تعیین میزان مقاومت به متی سیلین در بین ایزوله‌های به دست آمده می‌باشد.

مواد و روش‌ها: 100 نمونه شیرینی خامه‌ایی بر روی دو محیط کشت BHI و مانیتول سالت آگارکشت داده شدند. شناسایی استافیلوکوکوس ارئوس با روش‌های استاندارد ازجمله رنگ آمیزی گرم، تست‌های کاتالاز وکواگولاز و.. انجام گرفت. جهت بررسی تولید انتروتوکسین و نوع آن از کیت SET-RPLA Toxin Detection استفاده شد. تعیین مقاومت ایزوله‌ها به اگزاسیلین با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت.

یافته‌ها: از 15درصد نمونه‌ها استافیلوکوکوس ارئوس جداسازی شد، ارتباط معنی‌داری بین نوع شیرینی خامه‌دار و تعداد ایزوله‌ها وجود نداشت ((p>0.05. کلیه ایزوله‌ها نسبت به اگزاسیلین حساس بودند. 40 درصد (6 عدد)ایزوله‌ها انتروتوکسیژنیک بودند، که از این تعداد66.6درصد (4 مورد)نوع A، 33.3درصد (2 مورد) نوع Bو16.6درصد(یک مورد) نوع D سم را تولید می‌نمود. ایزوله‌ها به ترتیب نسبت به پنی‌سیلین، ریفامپین و تیکوپلانین بیشترین میزان مقاومت و نسبت به جنتامیسین و کوتری موکسازول بیشترین حساسیت رانشان دادند. تفاوتی در مقاومت ایزوله‌های انتروتوکسیژنیک و غیر انتروتوکسی ژنیک نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها وجود نداشت.

بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده آلودگی تعدادی از شیرینی‌های خامه‌دار با استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین می‌باشد، بنابراین بر لزوم استفاده از مواد اولیه تازه و بهداشتی و رعایت بهداشت فردی کادر قنادی توصیه می‌شود.

 

متن کامل [PDF 127 kb]   (2882 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb