دوره 23، شماره 7 - ( ویژه نامه اسفند 1391 )                   جلد 23 شماره 7 صفحات 766-761 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalaji N, Pourghassem, Abdulla zade N, Maleki M. THE ASSESSMENT OF RELATIONSHIP BETWEEN THE PARAMETERS AGE, SEX AND LOCATION OF OUTBREAKS OF ACUTE AND CHRONIC CHOLECYSTITIS IN PATIENTS HAS BEEN OPERATED IN IMAM KHOMEINI HOSPITAL OF URMIA DURING A YEAR. Studies in Medical Sciences 2013; 23 (7) :761-766
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1594-fa.html
خلجی ناصر، پور قاسم جلال، ،عبدالله زاده ناصح، ملکی مجتبی. بررسی ارتباط پارامترهای سن، جنس و محل سکونت با شیوع بیماری کله سیستیت حاد و مزمن در بیماران عمل شده با تشخیص کله سیستیت در بیمارستان امام خمینی (ره ) ارومیه در طول یک سال. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (7) :761-766

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1594-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ،گروه فیزیولوژی ، khalaji.naser@gmail.com
چکیده:   (11179 مشاهده)

  پیش زمینه و هدف: کله سیستیت یکی از بیماری‌های شایع دستگاه گوارش می‌باشد که می‌تواند به صورت حاد یا مزمن خود را نشان بدهد و عوامل متعددی باعث بروز این بیماری می‌گردد. شیوع و اپیدمیولوژی این بیماری به دنبال تغییر در روش‌های زندگی و صنعتی شدن جوامع رو به تغییر است.هدف از این مطالعه بررسی شیوع بیماری به صورت حاد و مزمن در سنین مختلف، جنسیت و محل سکونت می‌باشد.

 

 

  مواد و روش کار: بیمارانی که در سال 1389 در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه با تشخیص کله سیستیت بستری و تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفته بودند بررسی شدند . تقسیم بندی بیماران در دو گروه کله سیستیت حاد و مزمن بر اساس یافته‌های جراحی و پاتولوژی بیمار انجام گرفت و داده‌ها توسط آزمون مجذور کای و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردیدند.

 

 

  یافته‌ها: 448 بیمار بررسی شده در این مطالعه 313 مورد کله سیستیت مزمن، 135 مورد کله سیستیت حاد بود . بیشترین مقدار در دهه پنجم زندگی یعنی بین 40 تا 50 سالگی بود. که 81 مورد گزارش شد. از کل بیماران 353 مورد خانم‌ها و 95 مورد آقایان بودند. و نیز 180 مورد از کل بیماران روستائی و 268 مورد شهر نشین بودند. 

 

  نتیجه گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه شیوع بیماری در سنین بین 40 تا 60 سالگی در خانم‌ها بیشترین مقدار بود. دلیل این موضوع می‌تواند تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی باشد و همچنین شیوع بیشتر کله سیستیت در زندگی شهری می‌تواند به نوع تغذیه و فعالیت فرد بستگی داشته باشد.

 

 

 

متن کامل [PDF 146 kb]   (2758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb