دوره 23، شماره 6 - ( دوماهنامه بهمن-اسفند 1391 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 669-661 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahpour I, Salimi Y, jabbedari B, Hajji M, Jarjaran Shoshtari Z. Prevalence of Migraine and its Triggers in High School Student in Boukan, 2010. Studies in Medical Sciences 2013; 23 (6) :661-669
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1574-fa.html
عبداله‌پور ابراهیم، سلیمی یحیی، جبه‌داری بهنام، حجی مریم، جرجران شوشتری زهرا. شیوع میگرن و برخی از برانگیزنده‌های آن در دانش آموزان دبیرستانی شهرستان بوکان-1389. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (6) :661-669

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1574-fa.html


گروه آمار و اپیدمیولوژی دانشـکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، yahyaorama@gmail.com
چکیده:   (12299 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: میگرن سردرد بسیار دردناکی است و غالب افرادی که به آن مبتلا هستند، دچار حملات مکرر سردرد برای مدت چندین سال می‌‌باشند. این عارضه با از دست رفتن روزهای مدرسه و تضعیف قابلیت اجرای آکادمیک بر موفقیت دانش آموزان در تحصیل تأثیرگذار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع میگرن و فراوانی برخی از برانگیزنده‌های آن در دانش آموزان دبیرستانی به انجام رسید.

روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی در بهار 1389و در 857 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شهرستان بوکان به انجام رسید. نمونه گیری به صورت خوشه‌ای صورت پذیرفت و از پرسشنامه جامعه بین‌المللی سردرد و نظر پزشک متخصص برای تشخیص نهایی میگرن استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌های گرد آوری شده توسط نرم افزار STATA انجام پذیرفت.

یافته‌ها: بر اساس نتایج مطالعه شیوع میگرن 4.78 درصد (12% با اورا و 78% بدون اورا) و میانه مدت زمان حملات میگرنی شش ساعت بدست آمد. در میان برانگیزنده‌های میگرن نیز بیشترین فراوانی به اختلال خواب با 63درصد و کمترین آن به مواد غذائی کنسرو و فلفل با 2.44 درصد اختصاص داشت.

بحث و نتیجه گیری: شیوع4.78 درصدی میگرن در کنار متوسط تا شدید بودن 83درصد از موارد حملات آن که می‌تواند در کاهش کارائی دانش آموزان تأثیرگذار باشد اهمیت میگرن را در این گروه سنی نمایان می‌سازد. مدیریت برانگیزنده‌های اختلال خواب، گرمای شدید و استرس‌های عاطفی در راستای کاهش حملات میگرن و در نتیجه کاهش ساعات غیبت از مدرسه توصیه می‌شود.

کلیـد واژه‌ها: میگرن، شیوع، برانگیزنده، بوکان، دانش آموزان دبیرستانی

 

 

متن کامل [PDF 319 kb]   (2133 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb