دوره 23، شماره 6 - ( دوماهنامه بهمن-اسفند 1391 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 605-597 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، basharpoor_sajjad@yahoo.com
چکیده:   (14120 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه رضایتمندی زناشویی و کیفیت زندگی سه گروه از بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری – عملی، مبتلایان به سایر اختلالات اضطرابی و گروه بهنجار انجام گرفت.

مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی – مقایسه‌ای دو گروه 100 نفری از مبتلایان به اختلال وسواس فکری – عملی و بیماران مبتلا به سایر اختلالات اضطرابی که از بین مراجعه کنندگان به درمانگاه روان‌پزشکی بیمارستان فاطمی شهر اردبیل به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند و یک گروه 100 نفری از افراد عادی به عنوان گروه مقایسه که به تصادف انتخاب شده بودند شرکت داشتند. کلیه اعضای نمونه بعد از تشخیص روان‌پزشکی به پرسش‌نامه‌های وسواس فکری – عملی، رضایت زناشویی و کیفیت زندگی پاسخ دادند. داده‌های بدست آمده نیز با استفاده از آزمون‌های تحلیل واریانس چند متغیره، آزمون تعقیبی LSD و آزمون  t مستقل تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که در متغیر رضایتمندی زناشویی تفاوت معنی‌داری بین دو گروه وسواسی و بهنجار وجود ندارد ولی رضایتمندی زناشویی گروه مبتلایان به سایر اختلالات اضطرابی به طور معنی‌داری پایین‌تر از دو گروه دیگر بود. نتایج آشکار کرد که کیفیت زندگی بیماران وسواسی و مبتلایان به سایر اختلالات اضطرابی پایین­تر از گروه بهنجار بود، همچنین بیماران وسواسی کیفیت زندگی بالاتری نسبت به مبتلایان به سایر اختلالات اضطرابی داشتند.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که بیماران وسواسی در مقایسه با دیگر اختلالات اضطرابی رضایتمندی زناشویی و کیفیت زندگی بهتری دارند. این نتایج لزوم توجه به رضایتمندی زناشویی و کیفیت زندگی در تشخیص و طرح ریزی الگوی درمان برای اختلالات مذکور را خاطر نشان می‌سازد.

 

 

متن کامل [PDF 151 kb]   (4638 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.