دوره 17، شماره 3 - ( مهر 1385 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بابایی نژاد شهلا ، خداییانی عفت ، مجیدی جعفر ، هاشم پور احد . بررسی HLA-Class I در بیماران مبتلا به پمفیگوس مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان سینا- تبریز (آذر 81 لغایت آبان 82). مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (3) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-147-fa.html


چکیده:   (11199 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: بیماری پمفیگوس به عنوان یک بیماری پوستی تاولی خود ایمن مزمن تعریف می شود که از نظر هیستولوژیک با تاول های داخل اپیدرمی ناشی از اکانتولیز مشخص می شود.علت دقیق ایجاد بیماری نامشخص می باشد. با وجود این ممکن است با وراثت در ارتباط باشد و عوامل متعددی در تشدید آن نقش دارند. هدف از این مطالعه تعیین نوع آنتی ژن لکوسیتی (HLA) بیماران مبتلا به پمفیگوس در مراجعه کنندگان به درمانگاه و بخش پوست بیمارستان سینای تبریز می باشد.مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی، جهت تعیین نوع آنتی ژن لکوسیتی، نمونه ای از خون وریدی 51 بیمار مبتلا به پمفیگوس مراجعه کننده به درمانگاه و بخش پوست بیمارستان سینای تبریز و 51 نفر به عنوان گروه شاهد از بین اهدا کنندگان کلیه که از هر نظر سالم بودند، از مورخه آذر ماه 1381 لغایت آبان 1382 جهت تعیین نوع آنتی ژن لکوسیتی به روش میکروسیتوتوکسیسیتی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: شایع ترین آنتی ژن لکوسیتی در این مطالعه (%49) BW6 بود و سپس به ترتیب (%31)B5 , (%35) A3, (%39) BW4 قرار داشتند.در بیماران با سابقه فامیلی مثبت بیماری در %75، آنتی ژن لکوسیتی B5 مثبت بود.بین جنسیت و آنتی ژن لکوسیتی CW7, B5 رابطه معنی داری وجود داشت (p=0.016).شیوع A26 در بین بیماران با بیماری عود کننده %20 بود.شیوع B35 در گروه شاهد بیشتر از بیماران بود و شاید یک اثر محافظتی در برابر ابتلا به پمفیگوس داشته باشد. در این مطالعه شیوع آنتی ژن های لکوسیتی BW6-BW4-A3-B5 بالا بود که تعدادی از آنتی ژن های لکوسیتی به دست آمده با مطالعات قبلی مشترک بود ولی تعدادی از آنتی ژن های لکوسیتی (BW6-BW4) به منطقه ما اختصاص داشت.بحث و نتیجه گیری: با توجه به اختصاصی بودن برخی از آنتی ژن های لکوسیتی (نظیر BW6-BW4) به منطقه این مطالعه، ما می توانیم در صورت نیاز برای غربالگری بیماران مبتلا به پمفیگوس از این نوع آنتی ژن های لکوسیتی استفاده کنیم.در ضمن شیوع بالای HLA-B5 در افراد با سابقه خانوادگی و B35 در گروه شاهد شاید بتواند راهگشای تحقیقات بیشتری در آینده باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb