دوره 17، شماره 2 - ( تير 1385 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

قندیلی لطیف ، موسوی سیدجواد ، انشایی علی ، فرزانه علی . بررسی عوامل موثر بر نتایج حاصل از توراکوستومی لوله ای در درمان پاراپنومونیک افیوژن عارضه دار و آمپیم توراکس در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (2) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-139-fa.html


چکیده:   (10639 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: بر روی بیماران دچار آمپیم و افیوژن پاراپنومونیک عارضه دار در این مرکز و تعیین عوامل موثر بر نتایج حاصل از توراکوستومی لوله ای در درمان آمپیم توراکس طرح ریزی شده است.مواد و روش ها: به صورت توصیفی مقطعی، کلیه بیماران (46 بیمار) مبتلا به آمپیم که در سال 1383 بستری شده و تحت توراکوستومی لوله ای قرار گرفته بودند وارد مطالعه شده و اطلاعات لازم در مورد سن، جنس، بیماری زمینه ای، نتیجه درمان با توراکوستومی لوله ای محل قرار گیری، اندازه و تعداد لوله سینه ای به کار رفته، Ioculation آمپیم، فاصله زمانی بین procedure ها و… جمع آوری شدند. از آزمون رگرسیون لجستیک چند متغیری برای بررسی عوامل موثر در نتایج حاصل در توراکوستومی لوله ای استفاده گردید.یافته ها: 46 نفر وارد مطالعه شدند با میانگین سنی 43±23 سال و نسبت مرد به زن 26 به 20. شایعترین بیماری زمینه ای، دیابت و پس از آن سرطان بود. در %26.1 موارد درناژ موفق بود. میانگین زمانی سپری شده از تشخیص تا اقدام توراکوستومی 13.2±5.92 روز بود. در 34 مورد افراد که پروسیجر دوم انجام شده بود، ارتباط معنی داری بین جنس و موفقیت درناژ وجود نداشت. حجم آمپیم عامل موثر در موفقیت درناژ بود. ارتباط معنی داری بین محل لوله و موفقیت درناژ وجود نداشت (p=0.2). ارتباط بین مدت زمان طول کشیده تا انجام پروسیجر و نتایج درمان معنی دار نبود (p=0.3).بحث موفقیت درمان در مقایسه با مطالعات دیگر کمتر به نظر می رسد که احتمال می رود یکی از مهمترین دلایل آن طولانی بودن زمان تشخیص تا تعبیه لوله سینه ای باشد. از عوامل موثر در نتیجه درمان، حجم آمپیم است.جنس، لکولاسیون و بیماری زمینه ای عامل موثر محسوب نمی شود ولی به نظر می رسد سن، عامل مهمی باشد که نیاز به بررسی با حجم نمونه بیشتری است. زمان سپری شده تا اقدام عملی موثری در تعیین موفقیت درمان است. به طور کلی همکاری مناسب بخش های دیگر با بخش جراحی برای تشخیص و اقدام سریع از اصول مهم برای افزایش موفقیت درمان آمپیم با لوله توراکستومی می باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb