دوره 23، شماره 3 - ( دوماهنامه مرداد_شهریور 1391 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 295-291 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، ehassani87@gmail.com
چکیده:   (9946 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: اگر چه روش‌های مختلفی برای تشخیص مرگ مغزی وجود دارد، ولی تست‌های تائید کننده بعدی نیز مورد نیاز می‌باشد. انجام این تست‌ها نیاز به صرف هزینه زیاد، به خصوص پرسنل و تکنولوژی، انتقال بیماران به خارج از بخش مراقبت‌های ویژه و استفاده از ماده حاجب دارد. شاخص دو طیفی (BIS) امکان پایش عینی و مداوم سطح هوشیاری را فراهم می‌سازد، هدف این مطالعه تعیین حساسیت مونیتورینگ شاخص دو طیفی در تائید و تشخیص مرگ مغزی بود.

مواد و روش کار: در طول یک دوره 12 ماهه، 32 بیمار دچار مرگ مغزی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، که مرگ مغزی آن‌ها با استفاده از تست‌های مختلف به اثبات رسیده بود، مورد مطالعه قرار گرفتند. نظارت با استفاده از یک مونیتور XP BIS انجام و Bispectral Index و SR (Suppression Rate) به مدت 2 ساعت در تمام موارد ارزیابی شد.

یافته‌ها: در تمام بیمارانی که تشخیص مرگ مغزی در آن‌ها تائید شده بود، BIS نزدیک به صفر (8/0±72/0) و SR نزدیک به 100 (93/0±19/99) بود. حساسیت BIS برای تایید مرگ مغزی 100 درصد بود.

نتیجه گیری: BIS یک روش غیر تهاجمی ساده و آسان برای ارزیابی مرگ مغزی است. این شاخص نمی‌تواند به تنهایی برای تائید مرگ مغزی بکار رود. اما در کنار الکتروانسفالوگرام و آنژیوگرافی مغزی ابزاری مفیدی برای تائید مرگ مغزی است.  

 

متن کامل [PDF 1953 kb]   (2610 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.