دوره 23، شماره 3 - ( دوماهنامه مرداد_شهریور 1391 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 267-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaei S M, Nikanfar M, Bargahi N, Monfaredan A. INCREASED FREQUENCY OF MUTANT ALLELES OF METHYLENETETRAHYDROFOLATE REDUCTASE GENE IN PATIENTS WITH ISCHEMIC STROKES IN A POPULATION OF EAST AZARBAIJAN PROVINCE. Studies in Medical Sciences 2012; 23 (3) :259-267
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1372-fa.html
طباطبائی سید محمود، نیکانفر مسعود، بارگاهی نسرین، منفردان امیر. افزایش فراوانی همزمان الل‌های جهش یافته ژن متیلن تترا هیدروفولات ردوکتاز در بیماران انسداد عروق مغزی در یک جمعیت از استان آذربایجان شرقی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (3) :259-267

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1372-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، smt1351@yahoo.com
چکیده:   (12329 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: سکته‌های مغزی به همراه انسداد عروق مغزی، جزو شایع‌ترین و مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در جوامع انسانی به شمار می‌رود. بررسی فاکتورهای ژنتیکی که به عنوان فاکتورهای پیش آگهی کننده در این گروه از بیماری‌ها مطرح هستند، نقش حیاتی در کنترل و کاهش خسارات جبران ناپذیر این مشکلات مغزی دارند. جهش ژن متیلن‌تتراهیدروفولات‌ردوکتازMTHFR) ) با میزان فراوانی بیشتر از مورد انتظار و تأثیرگذاری آن بر افزایش ریسک استرس‌های اکسیداتیو، یکی از فاکتورهای ژنتیکی است که هدف این بررسی در یک جمعیت از استان آذربایجان شرقی قرار می‌گیرد.

مواد و روش کار: 50 فرد سالم بدون سابقه بیماری انسداد عروق مغزی و 50 فرد با تشخیص قطعی این بیماری، بر اساس شاخص‌های بالینی مشخص، به شکل تصادفی انتخاب و وارد مطالعه گردیدند. پس از استخراج DNA از خون محیطی، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، برای بررسی دو نوع جهش شایع این ژن بکار گرفته شد.

یافته‌ها: با مقایسه انواع ژنوتیپ‌های درگیر در افراد گروه‌های کنترل و بیمار، حضور هموزیگوت الل T در تغییر C677T در گروه بیمار، بیشتر از گروه کنترل بود، ولی تفاوت معنی‌داری بین این دو گروه مشاهده نشد (P>0.05). همچنین هتروزیگوت سیس و ترانس دو جهش C677T و A1298C در افراد با انسداد عروق مغزی به طور معنی‌داری بیشتر از افراد گروه کنترل بود (P<0.05).

بحث و نتیجه‌گیری: از آنجایی‌که شیوع این چند شکلی ژنتیکی در جمعیت‌های گوناگون دنیا متفاوت است و ریسک فاکتور بودن این تغییرات برای بیماری انسداد عروق مغزی به اثبات رسیده است، لازم است تا شیوع این چند شکلی در یک جمعیت از استان آذربایجان شرقی بررسی گردد.

 

متن کامل [PDF 316 kb]   (2932 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb