دوره 23، شماره 1 - ( دوماهنامه فروردین -اردیبهشت 1391 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 72-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بخش بافت شناسی و نوروساینس، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ، manob@iums.ac.ir
چکیده:   (13785 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: در طی دوران زندگی، سلول‌های بنیادی باعث ساخته شدن سلول‌های جدید در بافت‌های مختلف می‌شود. چندین سال است که ناحیه بالج فولیکول مو به عنوان منبع سلول‌های بنیادی شناخته شده است، با این حال مطالعات کمی در مورد خصوصیات سلول‌های بنیادی مشتق از ناحیه بالج فولیکول مو در موش صحرایی و در محیط آزمایشگاه انجام شده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه سلول‌های ناحیه بالج فولیکول موی موش صحرایی جدا شد، کشت داده شد و خصوصیات تکثیری سلول‌های کشت یافته و تمایز آن‌ها به نورون مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه فولیکول موی موش‌های صحرایی در هفته‌های اول و سوم پس از کشت سلولی بررسی قرار گردید.

یافته‌ها: نتیجه این مطالعه نشان داد که دو روز بعد از چسبیدن سلول‌ها به کف پلت، سلول‌ها شروع به تکثیر و مهاجرت کردند، منحنی رشد نشان داد که میزان تکثیر سلولی در روز هشتم به حداکثر خود می‌رسد و سلول‌ها بعد از یک هفته از کشت، قدرت تکثیری خوبی دارند اما بعد از تمایز، تکثیر سلولی محدود می‌شود و اغلب سلول‌ها در شرایط تراکم سلولی بالا و در محیط حاوی نوروتروفین نوع 3 به رده سلولی نورونی و گلیال متمایز می‌شوند.

نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که سلول‌های کشت یافته ناحیه بالج فولیکول‌های موش صحرایی، پتانسیل تکثیری بالایی دارند و می‌توانند به سلول‌های شبه نورونی و گلیال تبدیل شوند.

متن کامل [PDF 166 kb]   (3320 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.