دوره 22، شماره 5 - ( دوماهنامه آذر-دي 1390 )                   جلد 22 شماره 5 صفحات 398-393 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه هیستوپاتولوِژی و آناتومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، f_afshar@iaut.ac.ir
چکیده:   (11918 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: لانه‌گزینی موفق بلاستوسیست در آندومتر نیازمند محیط هورمونی مناسب می‌باشد. هورمون‌های تخمدانی مسئول آماده‌سازی آندومتر برای لانه گزینی می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات هورمون‌های استروژن و پروژسترون بر فراساختمان اپی تلیوم لومینال آندومتر در موش‌های تحریک تخمک‌گذاری شده در زمان پنجره لانه گزینی می‌باشد.

مواد و روش کار: بعد از ایجاد حاملگی کاذب، موش‌ها به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. در گروه آزمایش موش‌ها پس از تحریک تخمک‌گذاری، با موش‌های وازکتومی شده، جهت جفت‌گیری قرار داده شدند و بر اساس دریافت هورمون به پنج گروه تقسیم گردیدند.1) گروه شاهد آزمایشی 2) استروژن، 3) پروژسترون، 4) استروژن + پروژسترون، 5) آنتی پروژسترون + استروژن. درگروه کنترل نیز حاملگی کاذب به صورت طبیعی ایجاد شد. 5/4 روز بعد از حاملگی کاذب از شاخ‌های رحمی تمامی گروه‌ها نمونه برداری شد و جهت بررسی با میکروسکوپ الکترونی انتقالی آماده شدند.

یافته‌ها: نتایج به دست آمده بیانگر آن است که تزریق پروژسترون باعث کاهش طول میکروویلی‌ها و موجب افزایش رشد پینپودها می‌گردد و تزریق استروژن موجب افزایش طول و تعداد میکروویلی‌ها می‌گردد. در حالی‌که استفاده همزمان استروژن و پروژسترون موجب کاهش طول میکروویلی‌ها و نیز موجب بروز پینپودها می‌شود.

بحث و نتیجه گیری: در مجموع به نظر می‌آید که تجویز پروژسترون به تنهائی نمی‌تواند شرایط مناسبی را مشابه با گروه کنترل برای پذیرش جنین فراهم آورد و افزودن استروژن به پروژسترون در فاز حمایتی لوتئال شرایط بهتری را جهت لانه گزینی جنین ایجاد می‌کند.

متن کامل [PDF 2453 kb]   (2141 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.