دوره 22، شماره 4 - ( دوماهنامه مهر-آبان 1390 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 352-346 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، rahimirad@umsu.ac.ir
چکیده:   (15906 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: با وجود این‌که پژوهش‌های دیگری در مورد نتایج CPR در بیمارستان‌های ایران وجود دارد لیکن براساس اطلاع ما هیچ پژوهش دیگری براساس Utstein style در ایران تاکنون منتشر نشده است. ما از این روش برای بررسی موارد احیای قلبی تنفسی استفاده کرده‌ایم تا نتایج را به‌صورت استاندارد شده با سایر مراکز مقایسه نموده در موارد نیاز و پس از مشخص شدن نقاط ضعف، به‌صورت مناسب اقدام نماییم.

مواد و روش کار: این پژوهش به‌صورت آینده‌نگر بود. از تمام موارد احیاء اعلام شده به گروه احیاء در بیمارستان امام خمینی ارومیه براساس روش Utstein style گزارش تهیه شد. جمع‌آوری اطلاعات توسط پزشکی که در تیم احیاء نبوده و به محض اعلام کد احیاء در محل حضور پیدا می‌کرد انجام می‌گرفت.

یافته‌ها: از 74 مورد احیاء گزارش تهیه گردید، سن متوسط بیماران 52/18±68/54 سال بوده در حدود 70درصد موارد ریتم اولیه قلب آسیستول و یا فعالیت الکتریکی بدون ایجاد پالس بود. و حدود30درصد نیز ریتم اولیه فیبریلاسیون یا تاکی کاردی بطنی بود (VF/VT). در موارد VF/VT اولین شوک الکتریکی به بیمار پس از حدود 75/2±60/3 دقیقه بود و متوسط فاصله بین ایست قلبی و لوله‌گذاری نای حدود 53/8±12 دقیقه بود. در نهایت 5/13درصد بیماران احیاء شده زنده از بیمارستان مرخص شدند.

بحث و نتیجه گیری: تا آنجا که اطلاع داریم این اولین گزارش نتایجCPR  در ایران براساس Utstein style است. شانس زنده ماندن و موفقیت احیاء در بیماران با ریتم VF/VT بیشتر بود. و زنده ماندن در بیمارانی‌که احیاء زودتر از سه دقیقه آغاز می‌شد بیشتر بود. در مقایسه با سایر پژوهش‌های بزرگ نتیجه موارد احیاء در پژوهش ما پایین‌تر بود و می‌بایست اقداماتی انجام گردد تا نتایج احیاء در این بیمارستان و بیمارستان‌های مشابه بهتر شود.

متن کامل [PDF 206 kb]   (6023 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.