دوره 21، شماره 4 - ( دوماهنامه آذر-دی 1389 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 324-331 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pajohi M R, Tajik H, Akhondzade A, Gandomi H, Ehsani A, Shokohi Sabet Jalali F. EVALUATION OF CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIBACTERIAL EFFICACY OF CUMINUM CYMINUM L. AND MENTHA LONGIFOLIA L. ALONE AND COMBINED WITH NISIN. J Urmia Univ Med Sci. 2010; 21 (4) :324-331
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-785-fa.html
پژوهی محمدرضا، تاجیک حسین، آخوندزاده افشین، گندمی حسن، احسانی علی، شکوهی ثابت جلالی فرنود. ارزیابی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia L.) و دانه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) به تنهایی و توأم با نیسین. مجله پزشکی ارومیه. 1389; 21 (4) :324-331

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-785-fa.html


دانشيار بهداشت و کنترل کيفي مواد غذايي، ، h.tajik@urmia.ac.ir
چکیده:   (26890 مشاهده)

تاریخ دریافت: 3/6/88، تاریخ پذیرش: 24/7/89

 

چکیده

پیش زمینه و هدف: گیاه پونه کوهی و دانه زیره سبز از زمان­های قدیم به­عنوان ادویه و داروی طب سنتی به­خوبی شناخته شده­اند. هدف از این مطالعه ارزیابی ترکیب شیمیایی اسانس گیاهان پونه کوهی و دانه زیره سبز و فعالیت ضدمیکروبی آن­ها روی فرم­های رویشی باکتری­های باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس به تنهایی و در ترکیب با نیسین بوده است.

مواد و روش کار: استخراج اسانس گیاهان مورد مطالعه با استفاده از روش تقطیر با بخار آب و به کمک دستگاه کلونجر صورت پذیرفت و به کمک دستگاه گازکروماتوگرافی-طیف نگار جرمی ترکیب شیمیایی آن­ها آنالیز شد. به منظور تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی اسانس­ها و نیسین از روش
Broth microdilution susceptibility assay استفاده شد.

یافته­ها: بیشترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس پونه کوهی و زیره سبز به ترتیب پولگون با 54/31درصد و کومین آلدهید با 02/29 درصد بود. نتایج ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که اسانس پونه کوهی، زیره سبز و نیسین هر کدام به تنهایی به ترتیب در غلظت­های g/mlµ 25/0%، 25/0% و 10 بر روی باسیلوس سرئوس و در غلظت­های g/mlµ 25/0%، 125/0% و 25/0 بر روی باسیلوس سوبتیلیس موثر بودند.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده تأثیر ضدمیکروبی اسانس دانه زیره سبز به تنهایی و توام با نیسین بیشتر از اسانس پونه کوهی می­باشد. با توجه به فعالیت ضدمیکروبی این ترکیبات می­توان فعالیت آن­ها را بر روی دیگر پاتوژن­های بیماری­زا بررسی و به راهکار مناسبی برای غلبه بر آن­ها دست یافت.

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ چهارم، ص 331-324، آذر و دی 1389

 

متن کامل [PDF 295 kb]   (1693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۸۹/۹/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb