دوره 27، شماره 7 - ( ماهنامه مهر 1395 )                   جلد 27 شماره 7 صفحات 575-570 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abadi F, nejati V, pouretemad H. The effect of PARIA rehabilitation program on improving the ability of Emotion recognition in children with high functioning autism disorder. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (7) :570-575
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3281-fa.html
آبادی فاطمه، نجاتی وحید، پوراعتماد حمیررضا. اثربرنامۀ توانبخشی شناختی پریا بر بهبود توانایی بازشناسی حالات هیجانی در کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (7) :570-575

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3281-fa.html


دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده مغز و علوم شناختی، تهران، ایران(نویسنده مسئول) ، v_nejati@sbu.ac.ir
چکیده:   (6719 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: اختلال طیف اتیسم یک اختلال عصب- تحولی است که الگویی از اختلالات اجتماعی و رفتارها و علایق تکراری/ محدود را نشان می‌‌دهد. هدف این مطالعه، بررسی توان‌بخشی شناختی مبتنی بر تقلید معکوس در تشخیص هیجانات پایه در کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا می‌‌باشد.

موارد و روش کار: این مطالعه از نوع شبه‌‌آزمایشی با طرح تک‌‌آزمودنی بود و جامعه موردمطالعه آن شامل تمامی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا در سال 93-1392 بودند که برای دریافت خدمات تخصصی به مراکز مستقر در شهر تهران مراجعه کردند. با استفاده از نمونه‌‌گیری هدفمند، 3 کودک 5 تا 7 سال انتخاب شدند. ارزیابی‌‌ها در 5 مرحله، دو هفته پیش از شروع درمان، یک روز قبل از شروع درمان، بعد از پنج جلسه درمان، بعد از دوازده جلسه درمان، یک روز بعد از پایان درمان و درنهایت مرحله‌‌ی پیگیری (چهار هفته بعد از پایان درمان) انجام شد. ابزار مورداستفاده آزمون بازشناسی هیجان اِکمن و آزمون بازشناسی هیجان نیم‌‌اِستیم بود. جهت تحلیل داده‌‌ها از روش تحلیل بصری و اندازه اثر استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج حاصل از تفسیر نمودارها نشان می‌‌دهد که عملکرد شرکت‌‌کنندگان در آزمون بازشناسی هیجان اِکمن و آزمون بازشناسی هیجان نیم‌‌اِستیم به نحو چشمگیری بهبود یافته است. همچنین اندازۀ اثر نشان داد که این برنامۀ آموزشی بر ارتقاء بازشناسی حالات هیجانی مؤثر بوده است.

بحث و نتیجه‌‌گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از آموزش مبتنی بر تقلید معکوس در ترمیم بازشناسی هیجان در کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا حمایت می‌‌کند و پس از انجام مداخله، مهارت‌‌های بازشناسی هیجان به نحو بارزی در این کودکان بهبود یافته است.

متن کامل [PDF 522 kb]   (2694 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb