دوره 27، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1395 )                   جلد 27 شماره 8 صفحات 671-661 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrzadeh M, Hasanzadeh R, Asgari R, Abedian-Kenarii S, Asgarian Omran H, Ataee R. EVALUATION OF ANTI-PROLIFERATIVE AND APOPTOTIC EFFECT OF RESVERATROL ON AGS CELL LINE OF GASTRIC ADENOCARCINOMA. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (8) :661-671
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3245-fa.html
شکرزاده محمد، حسن زاده رکسانا، عسکری روح الله، عابدیان کناری سعید، عسگریان عمران حسین، عطایی رامین. بررسی اثر آنتی پرولیفراتیو و آپوپتوتیک رسوراترول در رده سلولی AGS آدنوکارسینوما معده. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (8) :661-671

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3245-fa.html


مرکز تحقیقات علوم دارویی ،دانشگاه علوم پزشکی مازندران-ساری ایران ، raminataee1349@gmail.com
چکیده:   (10744 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: رسوراترول (3، 4، 5 تری هیدروکسی- ترانس استیل بن، یک استیل بنوئید)، نوعی ترکیب فنول طبیعی است. این ترکیب در پوست انگور قرمز، همچنین در ریشه knotweed ژاپنی (Polygonum cuspidatum گیاه هفت بند) نیز وجود دارد. رسوراترول همچنین در گیاه Gnetum cleistostachyum (از تیره گیاه ریش بز) نیز وجود دارد. در سال‌های اخیر مطالعاتی در خصوص خواص ضدالتهابی و ضد کانسری این ترکیب بخصوص در کانسرهای گوارشی به‌ویژه کانسر کولون و مری وجود داشته اما در رابطه با ادنوکارسینوما معده مطالعات بسیار محدودی وجود داشته در این مطالعه به بررسی اثر رسوراترول در مدل سلولی (In vitro) آدنوکارسینوما معده پرداخته می‌شود.

مواد و روش‌ کار: برای بررسی‌ اثرات آنتی پرولیفراتیک رسوراترول در مدل سلولی از روش MTT Assay و برای بررسی آپوپتوزیس از روش فلوسایتومتری Annexin-propium Iodide استفاده شد. برای بررسی سلولی از سلول‌های آدنوکارسینوما معده AGS استفاده شد که پس از انکوباسیون 24 و 48 ساعته با غلظت‌های مختلف رسوراترول در دمای 37o و CO2 5درصد میزان IC50 تعیین و با کنترل مقایسه شد و همچنین برای کنترل مثبت از داروی Cisplatin استفاده شد.

یافته‌ها: رزوراترول در غلظت IC50 باعث کاهش پرولیفراسیون و تحریک آپوپتوز و نکروز در سلول‌های AGS به‌طور معنی‌دار گردید (P<0.05) که تأثیر آن پس از انکوباسیون 48 ساعته بیشتر از 24 ساعته بود.

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده مشخص شده که رسوراترول می‌تواند در مدل In Vivo در یک روند وابسته به دوز باعث کاهش Cell viability در سلول‌های آدنوکارسینوما معده گردد که این موضوع با مطالعات در کانسر پستان و کولون و مری همخوانی دارد0و می‌توان رسوراترول را به‌عنوان یک عامل فیزیولوژیک و فارماکولوژِیک در کنترل رشد سلول‌های معدی معرفی کرد.

متن کامل [PDF 551 kb]   (2338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فارماکولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb