دوره 27، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1395 )                   جلد 27 شماره 6 صفحات 540-533 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemmati A, Nikoonejad A, Lotfollahi L, Jahed S, Nejadrahim R, Nabizadeh E et al . ANTIBIOTICAL RESISTANCE PATTERN OF MICROORGANISMS ISOLATED FROM POSITIVE BLOOD CULTURES AT ICUS OF IMAM KHOMEINI HOSPITAL . Studies in Medical Sciences 2016; 27 (6) :533-540
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3151-fa.html
همتی آذر، نیکونژاد علیرضا، لطف الهی لیدا، جاهد صادق، نژادرحیم رحیم، نبی زاده ادریس و همکاران.. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در میکروارگانیسمهای ایزوله شده از کشت خون های مثبت بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه از سال 90-92. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (6) :533-540

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3151-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، sadeguuuk@yahoo.com
چکیده:   (7738 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: روند رو به افزایش باکتری‌های مقاوم به درمان در بخش‌های مختلف بیمارستانی به‌ویژه بخش‌های مراقبت‌های ویژه (ICU) و افزایش میزان بیماری‌زایی و مرگ‌ومیر ناشی از آن‌ها، ضرورت آگاهی از الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را مشخص می‌سازد. این پژوهش باهدف تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی در میکروارگانیسم‌های ایزوله شده از کشت خون‌های مثبت بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه­ی بیمارستان امام خمینی (ره) انجام گرفته است.

مواد و روش‌ کار: این پژوهش مطالعه‌ای توصیفی- مقطعی بوده که از فروردین‌ماه سال 1390 تا شهریورماه 1392 در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر ارومیه به عمل آمده است. نتایج نمونه‌های کشت خون مثبت بیماران بستری در ICU ازنظر نوع باکتری و نتایج الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ثبت‌شده در برگه آزمایش که به آزمایشگاه ارسال شده بود و جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی از روش انتشار از دیسک در محیط جامد استفاده شده بود، استخراج گردید و داده‌های جمع‌آوری‌شده به‌وسیله نرم‌افزار 20 SPSS مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: از بین تمام کشت خون‌های انجام‌گرفته در مدت مذکور، 101 مورد مثبت گزارش شد که 56(4/55 درصد) مورد از مردان و 45(6/44 درصد) مورد از زنان جداسازی شده بود. سن بیماران بین 13 تا 94 سال متغیر بوده و میانگین سنی آن‌ها 8/57 سال بود. شایع‌ترین باکتری گرم مثبت به‌دست‌آمده استافیلوکوکوس کواگولاز منفی (6/35 درصد) بود که مؤثرترین آنتی‌بیوتیک روی آن وانکومایسین بوده و کم اثرترین آنتی‌بیوتیک‌ها، ایمی‌پنم، آموکسیسیلین و سفالکسین بودند و شایع‌ترین باکتری گرم منفی اشریشیا کلی (8/19 درصد) بود که مؤثرترین آنتی‌بیوتیک‌ها در آن سفتازیدیم و تتراسایکلین و کم اثرترین آنتی‌بیوتیک‌ها سفالکسین و نالیدیکسیک اسید بودند.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که نسبت به اکثر آنتی‌بیوتیک‌های رایج مورداستفاده مقاومت چشمگیری وجود دارد که شاید یکی از علل آن استفاده فراوان و نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها باشد. البته لازم به ذکر است که تعیین دقیق الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی نیازمند مطالعه گسترده‌تر با نمونه‌های بیشتر در مراکز درمانی مختلف می‌باشد.

متن کامل [PDF 566 kb]   (1875 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb